Спека диктує свої правила. Але як не дивно, цей агресивно сонячний період теж повинен регулюватися правилами, дотримуючись яких ми зробимо своє життя приємнішим
Правило № 1
Влітку ми потіємо — це фізіологічний процес для терморегуляції. З потом ми втрачаємо воду і важливі електроліти — Na, K, Mg, Cа, які вимагають поповнення. Пофарбованою рідиною з цукром або цукрозамінниками та бульбашками це важко зробити, тому не вгамовуйте спрагу такими напоями, а слухайте своє тіло і підтримуйте водний баланс у першу чергу чистою негазованою водою.
Instagram: @jlo
Правило №2
Безпека, обережність і пильність. Пам`ятайте про те, що спека суттєво впливає на якість продуктів, при недотриманні правил зберігання яких небезпека збільшується в геометричній прогресії. Особливо будьте пильними до таких продуктів, як ковбасні вироби, сире м`ясо та риба, молочні продукти, вершки. Виключіть з раціону ті продукти, які швидко псуються. Уникайте доставок в цю пору, поєднайте приємне з корисним.
Складіть здорову тарілку самі або почастуйте себе стравою в закладі з-під ножа.
Правило №3
Літо — це справжній подарунок нашому організму з точки зору збагачення макро- і мікронутрієнтів. Додавайте в кожен прийом їжі зелень, овочі, листя салату. Вони багаті калієм, кальцієм, вітамінами групи В (особливо фолатами), С, антиоксидантами.
Instagram: @romeestrijd
Ягоди, фрукти — обов`язково, але давайте спробуємо без переїдання (диня та кавун передають великий привіт). Розбавте раціон холодними супами (гаспачо, холодний борщ, окрошка). Високоякісний білок знайдете в яйцях, рибі, м`ясі (без обсмажування), бобових. На сніданок і обід вони підійдуть ідеально.
Вечері іноді готуйте з комбінації овочів і корисних жирів (наприклад, тушкований кабачок, цукіні, томат, цибуля з додаванням оливкової олії, кунжуту, оливок або авокадо).
Жарка пора має свої нюанси, але не скасовує повноцінності та різноманітності. Скористайтеся сезоном на всі 100% собі на благо, без тяжкості та зневоднення.