«Прийшов час нам збагачуватись вітамінами, тобто їсти більше сезонних овочів та фруктів. Раціон має бути різноманітний (як завжди): не лише улюблені полуниці та черешні, а все, що достигає в цьому сезоні.
Я сьогодні зібрала на тарілці багато кольорових, сезонних і не тільки рослин, які дарують здоров’я. Все це класно поєднує смачний густий соус з білої квасолі та яблука. Таке різноманіття смаків — солодкий, кислий, солений, гіркий, умамі — в одній страві задовольняє всі смакові рецептори», — розповідає українська food-блогерка Ганна Пундак.
У мене на тарілці:
Листя салату
Чері
Болгарський перець
Спаржа (сира)
Цукіні (сирий)
Броколі (злегка відварена)
Нектарин
* Звісно, ви можете змінювати компоненти, а соус їх поєднає.⠀
Для соусу потрібно:
• 1 яблуко (не дуже солодке, середнього розміру)
• 2 зубчики часнику
• 300 г вареної білої квасолі
• 2 ст. л. води
• 2 ст. л. олії
• сік з половини лимона
• 1 ч. л. солі
• 1 ч. л. чорного меленого перцю
• 1 ч. л. майорану
• 1 ст. л. харчових неактивних дріжджів (за бажанням)
Всі складники зблендерувати до однорідної маси.
І зверху цю чудову страву я посипала насінням соняшника та гарбуза, полила олією та збризнула бальзамічним оцтом.