Готуємо салат із сезонних овочів із соусом із білої квасолі

Простий рецепт від української food-блогерки Ганни Пундак

«Прийшов час нам збагачуватись вітамінами, тобто їсти більше сезонних овочів та фруктів. Раціон має бути різноманітний (як завжди): не лише улюблені полуниці та черешні, а все, що достигає в цьому сезоні.

Я сьогодні зібрала на тарілці багато кольорових, сезонних і не тільки рослин, які дарують здоров’я. Все це класно поєднує смачний густий соус з білої квасолі та яблука. Таке різноманіття смаків — солодкий, кислий, солений, гіркий, умамі — в одній страві задовольняє всі смакові рецептори», — розповідає українська food-блогерка Ганна Пундак.

У мене на тарілці:

Листя салату

Чері

Болгарський перець

Спаржа (сира)

Цукіні (сирий)

Броколі (злегка відварена)

Нектарин

* Звісно, ви можете змінювати компоненти, а соус їх поєднає.⠀

Для соусу потрібно:

• 1 яблуко (не дуже солодке, середнього розміру)

• 2 зубчики часнику

• 300 г вареної білої квасолі

• 2 ст. л. води

• 2 ст. л. олії

• сік з половини лимона

• 1 ч. л. солі

• 1 ч. л. чорного меленого перцю

• 1 ч. л. майорану

• 1 ст. л. харчових неактивних дріжджів (за бажанням)

Всі складники зблендерувати до однорідної маси.

І зверху цю чудову страву я посипала насінням соняшника та гарбуза, полила олією та збризнула бальзамічним оцтом.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали