Готуємо салат із сезонних овочів із соусом із білої квасолі

Простий рецепт від української food-блогерки Ганни Пундак

«Прийшов час нам збагачуватись вітамінами, тобто їсти більше сезонних овочів та фруктів. Раціон має бути різноманітний (як завжди): не лише улюблені полуниці та черешні, а все, що достигає в цьому сезоні.

Я сьогодні зібрала на тарілці багато кольорових, сезонних і не тільки рослин, які дарують здоров’я. Все це класно поєднує смачний густий соус з білої квасолі та яблука. Таке різноманіття смаків — солодкий, кислий, солений, гіркий, умамі — в одній страві задовольняє всі смакові рецептори», — розповідає українська food-блогерка Ганна Пундак.

У мене на тарілці:

Листя салату

Чері

Болгарський перець

Спаржа (сира)

Цукіні (сирий)

Броколі (злегка відварена)

Нектарин

* Звісно, ви можете змінювати компоненти, а соус їх поєднає.⠀

Для соусу потрібно:

• 1 яблуко (не дуже солодке, середнього розміру)

• 2 зубчики часнику

• 300 г вареної білої квасолі

• 2 ст. л. води

• 2 ст. л. олії

• сік з половини лимона

• 1 ч. л. солі

• 1 ч. л. чорного меленого перцю

• 1 ч. л. майорану

• 1 ст. л. харчових неактивних дріжджів (за бажанням)

Всі складники зблендерувати до однорідної маси.

І зверху цю чудову страву я посипала насінням соняшника та гарбуза, полила олією та збризнула бальзамічним оцтом.


Реклама

Популярні матеріали

Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Що, як і коли їсти для схуднення без дієти?


Читайте також
Популярні матеріали