Доступний суперфуд для імунітету, який потрібно вживати кожній

Незамінний у холодний сезон

Осінь — непростий період для організму, коли йому потрібна максимальна підтримка. Ось чому так важливо включити до щоденного раціону корисні продукти, які також працюють як імуномодулятори.

Якщо ви хочете заощадити і при цьому отримати максимальну користь, додавайте у смузі, енергетичні коктейлі та салати заморожену спіруліну або приймайте її в порошковому чи таблетованому вигляді. Цей доступний суперфуд дійсно підтримує імунітет та здоров’я організму загалом.

Яку вибрати спіруліну і в якому дозуванні вживати, знає лікар-дієтолог Клініки дієтології Самойленко Каріна Дейнеко:

Спіруліна — суперфуд, який багато хто вважає водорістю. Це не зовсім так: спіруліна на 50% є бактерією. Спіруліна містить до 70% чистого білка та велику кількість вітамінів групи В (В1, В2, В3, В6, В9), які незамінні для здоров’я шкіри, росту волосся, налагодженої роботи нервової системи та стресостійкості. Інформація про те, що у спіруліні є важливий для веганів вітамін В12, не підтверджена дослідженнями.

При цьому спіруліна має потужні імуностимулювальні властивості за рахунок великої кількості провітаміну А й особливої речовини фікоціаніну, яка також має протипухлинну дію.

Крім того, у спіруліні є хлорофіл, який містить ряд мінералів і має чудову антиоксидантну дію на клітини. Важливо: спіруліна також працює як стимулятор засвоєння заліза в організмі.

Існують різні дозування спіруліни, які залежать від ваших цілей. Профілактичним дозуванням вважається чотири грами цієї речовини — це одна чайна ложка. Лікувальне дозування становить вісім грамів. Безумовно, варто спочатку порадитися з терапевтом.

Курс прийому зазвичай триває не більше двох-трьох місяців із щоденним вживанням. Найкраще приймати спіруліну в першій половині дня. Дуже важливо вибрати правильну форму цієї речовини: вона може бути у замороженому вигляді, таблетована або у вигляді порошку.

Експерт рекомендує пити спіруліну у вигляді таблеток чи порошку, який має органічне походження. Спіруліну не варто змішувати з кисломолочними продуктами, щоб не гальмувати засвоєння заліза. Найкраще готувати з неї зелені овочеві смузі з додаванням фруктів на рослинному молоці або з додаванням води з лимоном, яка допоможе приховати специфічний смак бактерії.

Вживання спіруліни протипоказане людям з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, запальними захворюваннями та здуттями кишечника, аутоімунними захворюваннями, жінкам, які страждають на кандидоз, а також чоловікам з підвищеним рівнем гемоглобіну та феритину.

На користь піде спіруліна решті людей з профілактичною метою, для компенсації дефіциту вітамінів групи В, профілактики застудних захворювань, а також схильним до анемії.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Читайте також
Популярні матеріали