Доступний суперфуд для імунітету, який потрібно вживати кожній

Незамінний у холодний сезон

Осінь — непростий період для організму, коли йому потрібна максимальна підтримка. Ось чому так важливо включити до щоденного раціону корисні продукти, які також працюють як імуномодулятори.

Якщо ви хочете заощадити і при цьому отримати максимальну користь, додавайте у смузі, енергетичні коктейлі та салати заморожену спіруліну або приймайте її в порошковому чи таблетованому вигляді. Цей доступний суперфуд дійсно підтримує імунітет та здоров’я організму загалом.

Яку вибрати спіруліну і в якому дозуванні вживати, знає лікар-дієтолог Клініки дієтології Самойленко Каріна Дейнеко:

Спіруліна — суперфуд, який багато хто вважає водорістю. Це не зовсім так: спіруліна на 50% є бактерією. Спіруліна містить до 70% чистого білка та велику кількість вітамінів групи В (В1, В2, В3, В6, В9), які незамінні для здоров’я шкіри, росту волосся, налагодженої роботи нервової системи та стресостійкості. Інформація про те, що у спіруліні є важливий для веганів вітамін В12, не підтверджена дослідженнями.

При цьому спіруліна має потужні імуностимулювальні властивості за рахунок великої кількості провітаміну А й особливої речовини фікоціаніну, яка також має протипухлинну дію.

Крім того, у спіруліні є хлорофіл, який містить ряд мінералів і має чудову антиоксидантну дію на клітини. Важливо: спіруліна також працює як стимулятор засвоєння заліза в організмі.

Існують різні дозування спіруліни, які залежать від ваших цілей. Профілактичним дозуванням вважається чотири грами цієї речовини — це одна чайна ложка. Лікувальне дозування становить вісім грамів. Безумовно, варто спочатку порадитися з терапевтом.

Курс прийому зазвичай триває не більше двох-трьох місяців із щоденним вживанням. Найкраще приймати спіруліну в першій половині дня. Дуже важливо вибрати правильну форму цієї речовини: вона може бути у замороженому вигляді, таблетована або у вигляді порошку.

Експерт рекомендує пити спіруліну у вигляді таблеток чи порошку, який має органічне походження. Спіруліну не варто змішувати з кисломолочними продуктами, щоб не гальмувати засвоєння заліза. Найкраще готувати з неї зелені овочеві смузі з додаванням фруктів на рослинному молоці або з додаванням води з лимоном, яка допоможе приховати специфічний смак бактерії.

Вживання спіруліни протипоказане людям з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, запальними захворюваннями та здуттями кишечника, аутоімунними захворюваннями, жінкам, які страждають на кандидоз, а також чоловікам з підвищеним рівнем гемоглобіну та феритину.

На користь піде спіруліна решті людей з профілактичною метою, для компенсації дефіциту вітамінів групи В, профілактики застудних захворювань, а також схильним до анемії.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали