Для молодості та краси шкіри: як працює зірковий антиоксидант ресвератрол

Розповідає дієтолог

Про користь ресвератролу знає все зірковий дієтолог Наталія Самойленко:

Різного кольору, форм, з кісточками чи без. Руки тягнуться, а в голові лише «занадто солодко, затяжкий для перетравлювання, занадто небезпечний для моєї талії». І тут ми вимушені зупинити потік негативізму, що націлений на виноград, та підсвітити його корисні властивості та сторони, далекі від шкідливого впливу.

150 г винограду містять вітаміни:

С (27% від добової норми споживання)

К (28%)

В1 (7%)

В2 (6%)

В6 (6%)

Головна перевага у вживанні будь-яких сортів винограду — це антиоксиданти. Червоний виноград містить більшу кількість завдяки антоціанам, що надають яскравого та насиченого кольору.

Але до чого тут молекула молодості?

Окрім свіжого продукту найбільша концентрація антиоксиданту (ресвератролу) міститься у шкірці, а також кісточках винограду. Ресвератрол відомий як активний борець з вільними радикалами, що утворюються в результаті окисного стресу, викликаного негативними факторами навколишнього середовища.

З віком сиртуїни стають все більш ледачими та ухиляються від своїх обов`язків.

Ресвератрол — саме та сила, яка може змусити їх працювати в колишньому «молодому» режимі, тобто вчасно та якісно виконувати ремонтні роботи. Ресвератрол перевищує за антиоксидантною активністю:

Вітамін С — у 20 разів

Бета-каротин — у 5 разів

Вітамін Е — у 50 разів

Будьте уважні: виноград входить до десятки овочів та фруктів з найбільшим вмістом залишків пестицидів. Тому найкращим варіантом буде або домашній, або ж органічний.

Антиоксиданти залишаються у винограді навіть після процесу бродіння, тому в червоному вині також багато цих сполук.


Реклама

Популярні матеріали

Beauty-засоби для комфортної зустрічі шкіри з першим яскравим...


Чому платина та лабораторне каміння — тренд на десятиліття


Beauty-історія: як був створений бренд PHYT’S та чому про нього...


Читайте також
Популярні матеріали