Про користь ресвератролу знає все зірковий дієтолог Наталія Самойленко:
Різного кольору, форм, з кісточками чи без. Руки тягнуться, а в голові лише «занадто солодко, затяжкий для перетравлювання, занадто небезпечний для моєї талії». І тут ми вимушені зупинити потік негативізму, що націлений на виноград, та підсвітити його корисні властивості та сторони, далекі від шкідливого впливу.
150 г винограду містять вітаміни:
С (27% від добової норми споживання)
К (28%)
В1 (7%)
В2 (6%)
В6 (6%)
Головна перевага у вживанні будь-яких сортів винограду — це антиоксиданти. Червоний виноград містить більшу кількість завдяки антоціанам, що надають яскравого та насиченого кольору.
Але до чого тут молекула молодості?
Окрім свіжого продукту найбільша концентрація антиоксиданту (ресвератролу) міститься у шкірці, а також кісточках винограду. Ресвератрол відомий як активний борець з вільними радикалами, що утворюються в результаті окисного стресу, викликаного негативними факторами навколишнього середовища.
З віком сиртуїни стають все більш ледачими та ухиляються від своїх обов`язків.
Ресвератрол — саме та сила, яка може змусити їх працювати в колишньому «молодому» режимі, тобто вчасно та якісно виконувати ремонтні роботи. Ресвератрол перевищує за антиоксидантною активністю:
Вітамін С — у 20 разів
Бета-каротин — у 5 разів
Вітамін Е — у 50 разів
Будьте уважні: виноград входить до десятки овочів та фруктів з найбільшим вмістом залишків пестицидів. Тому найкращим варіантом буде або домашній, або ж органічний.
Антиоксиданти залишаються у винограді навіть після процесу бродіння, тому в червоному вині також багато цих сполук.