Чай з кульбаби міг би стати улюбленим напоєм Рея Бредбері. Крім того, він буде корисний усім нам для того, щоб зміцнити імунітет, налагодити роботу печінки, підшлункової залози, шлунка і нирок, а також значно покращити стан нервової системи. Чай з кульбаби — це справжній вітамінний коктейль. У стеблах, корінні та квітках кульбаби містяться вітаміни А, С, Е, В1, В2, В4, а також залізо, хром, кальцій, калій і біофлавоноїди.
Чай з кульбаби: корисні властивості
- Чай з кульбаби має сечогінні властивості, завдяки чому допомагає зменшити здуття живота та є чудовим варіантом напою під час менструацій.
- Чай з кульбаби прекрасно балансує нервову систему та сприяє якісному релаксу в домашніх умовах. Обов`язково приготуйте собі цей натуральний напій після напруженого робочого дня.
- Чай з кульбаби відновлює роботу шлунково-кишкового тракту: зменшує процеси здуття та бродіння в кишківнику, стимулює апетит завдяки активізації відтоку жовчі, стимулює вироблення та виділення жовчі, а також стимулює роботу підшлункової залози.
Як приготувати чай з кульбаби
Можна купити готовий чай з кульбаби в аптеці або ж зібрати самому: для заварювання придатні всі частини рослини, навіть корінці. Причому збирати квіти найкраще до того, як у них з`являються пухові кульки. Після цього висушіть рослину в природний спосіб у тіні або в духовій шафі за температури не більше 50°С. Заварюйте чай з кульбаби не окропом, а водою з температурою 70-80°C.
Важливо знати, що чай з кульбаби корисний не всім: людям із гастритом, виразкою шлунка або жовчнокам`яною хворобою вживати його не рекомендується.