Червоне вино в адекватних дозах дуже корисне для жіночого здоров’я. Наприклад, якщо ви захочете спробувати сиртуїнову дієту, якої дотримується Кейт Міддлтон, вам серед інших продуктів порекомендують обов’язково вживати червоне вино, особливо Pinot Noir.
Beauty-редакторка ELLE.UA Олена Бабіцька зібрала дев’ять причин полюбити червоне сухе вино.
1. Червоне вино є важливим джерелом антиоксидантів, які збільшують рівень ліпопротеїдів високої густини. Тим самим цей напій допомагає виводити токсини з організму набагато краще, ніж біле вино.
2. Крім того, червоне вино уповільнює ріст ракових клітин і навіть запобігає розвитку раку ротової порожнини.
3. Учені стверджують, що вживання вина у помірних кількостях знижує ризик розвитку остеопорозу.
4. Ресвератрол є ключовим інгредієнтом, що міститься у шкірці червоного винограду, котрий, як відомо, захищає кровоносні судини та усуває тромби. Крім того, цю чудодійну речовину називають еліксиром молодості, оскільки вона допомагає боротися зі зморшками та уповільнює процес старіння організму.
5. Червоне вино відрізняється високим вмістом поліфенолів, які борються зі шкідливими бактеріями в організмі, захищаючи його таким чином від багатьох хвороб.
6. Вино зменшує ризик серцево-судинних захворювань та інфарктів, оскільки воно розширює судини та збільшує приплив крові, тим самим знижуючи ризик утворення тромбів.
7. Фенольні сполуки, що містяться виключно у червоному вині, також знижують ризик розвитку багатьох видів раку.
8. Помірна кількість вина нормалізує рівень холестерину в крові.
9. Червоне вино знижує ризик розвитку набутого недоумства, такого як хвороба Альцгеймера.