7 рослинних продуктів з високим вмістом білка

Для краси волосся та гарної фігури

Протеїни дуже важливі не тільки для тих, хто працює в спортзалі над поліпшенням м`язової маси. Насправді білок необхідний для відмінної якості та росту волосся, метаболічного обміну та схуднення. Він сприяє тривалому відчуттю ситості, тим самим знижуючи потяг до перекусів або бажання з`їсти шматок шоколадного торта. Ми зібрали сімку рослинних продуктів з високим вмістом білка, щоб ваш раціон був різноманітним та повноцінним.

Кіноа

Одна з найкращих замін рису та макаронним виробам. Її вживають як самостійну страву із зеленню або овочами. Також з кіноа роблять смачні коржики (замість м`ясних бургерів), подають як смачний сніданок із соєвим чи кокосовим молоком та ягодами.

Сочевиця

Жовта, червона чи зелена сочевиця — це смачно, поживно та легко у приготуванні. Сочевицю додають у супи (у тому числі використовують колоту як базу для крем-супів), овочеві рагу, тушкують зі спеціями та прянощами. Чим темніша сочевиця, тим яскравіше виражений її смак.

Ферментована соя

Або найпоширеніший її варіант — темпе, азіатський коржик. Темпе готують з очищених і приправлених оцтом соєвих бобів, формуючи отриману масу «батон». Його ріжуть на шматки і обсмажують у олії з прянощами, додають у супи та тушковані страви. Оскільки соя пройшла процес ферментації, вона легко засвоюється організмом, швидко насичуючи його.

Сейтан

Він же клейковина, він же глютена. Продукт із пшеничного білка — груба бежева маса із пшеничного підґрунтя з водою, часто продається вже маринованою в соєвому соусі. Це важливий інгредієнт у раціоні вегетаріанців. Сейтан служить чудовим джерелом білка, замінником м`яса, риби та морепродуктів.

Квасоля

Доступний та смачний рослинний продукт з високим вмістом білка. З квасолею готують буріто, супи (зокрема пюре з чилі), додають у всілякі салати. Темну квасолю цінують за бархатистий насичений смак та густу м`якоть. Велику білу квасолю — за солодкуватий маслянистий присмак, легку вершковість та багатовалентність. Така квасоля добре поєднується з рештою інгредієнтів.

Спіруліна

Темно-зелені водорості — чемпіони з вмісту рослинного білка (до 60%). Крім протеїнів, спіруліна містить незамінний комплекс амінокислот, які підтримують імунітет та здоров`я організму. Спіруліну використовують у різних рецептах, у тому числі у напоях та енергетичних коктейлях.

Насіння конопель

Насіння конопель не має майже нічого спільного зі своїми наркотичними родичами. Найбільш відомі як чудове джерело жирів омега-3 та омега-6, насіння конопель також є лідерами за вмістом білка в найбільш легкозасвоюваній формі, а також вітамінів С, Е та групи В. Їх вживають у заправках до салатів (до 2 ст. л. ), а також пророщують.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали