5 причин полюбити груші

Сезонний фрукт на благо жіночого здоров’я

Серпень та всі осінні місяці — сезон груш. Це локальний продукт, а це означає, що наш організм вміє отримувати з нього максимальну користь. Тому обов’язково включаємо до щоденного раціону груші: з ними можна готувати пироги, додавати їх в піцу з горгонзолою або улюблену вівсянку, щоб зробити корисний сніданок ще смачнішим.

Ми зібрали 5 причин полюбити груші — фрукт, який посилить імунітет, покращить травлення і не тільки:

1. Грушу можна рекомендувати як заміну солодощів у раціоні без шкоди для фігури. Так, у 100 г груші у середньому міститься близько 42 ккал. Ідеально!

2. Натуральні ефірні олії у складі груш дійсно допомагають справлятися з депресивними станами та апатією.

3. Ці фрукти містять природний антибіотик — арбутин, тому компоти з груш використовуються при застуді для зниження температури.

4. Харчові волокна груші сприяють відтоку жовчі з організму, що робить її незамінною у раціоні при очищенні печінки. Також рослинні волокна м’яко стимулюють роботу кишківника та допомагають покращити травлення.

5. Груша — рекордсменка за вмістом вітаміну С. Причому найбільше вітаміну С міститься саме в шкірці груші, тому, якщо ви маєте намір не тільки насолодитися чудовим смаком, але й зміцнити імунітет, зрізати її не рекомендується.

 


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали