Серпень та всі осінні місяці — сезон груш. Це локальний продукт, а це означає, що наш організм вміє отримувати з нього максимальну користь. Тому обов’язково включаємо до щоденного раціону груші: з ними можна готувати пироги, додавати їх в піцу з горгонзолою або улюблену вівсянку, щоб зробити корисний сніданок ще смачнішим.
Ми зібрали 5 причин полюбити груші — фрукт, який посилить імунітет, покращить травлення і не тільки:
1. Грушу можна рекомендувати як заміну солодощів у раціоні без шкоди для фігури. Так, у 100 г груші у середньому міститься близько 42 ккал. Ідеально!
2. Натуральні ефірні олії у складі груш дійсно допомагають справлятися з депресивними станами та апатією.
3. Ці фрукти містять природний антибіотик — арбутин, тому компоти з груш використовуються при застуді для зниження температури.
4. Харчові волокна груші сприяють відтоку жовчі з організму, що робить її незамінною у раціоні при очищенні печінки. Також рослинні волокна м’яко стимулюють роботу кишківника та допомагають покращити травлення.
5. Груша — рекордсменка за вмістом вітаміну С. Причому найбільше вітаміну С міститься саме в шкірці груші, тому, якщо ви маєте намір не тільки насолодитися чудовим смаком, але й зміцнити імунітет, зрізати її не рекомендується.