5 причин їсти полуницю частіше

Головна літня ягода на користь жіночому здоров’ю

Полуниця — головна героїня літніх десертів, салатів і навіть основних страв. Водночас смачна ягода ще й дуже корисна. Ми зібрали п’ять причин їсти полуницю частіше.

Полуниця не шкодить фігурі

На 100 грамів припадає лише 33 кілокалорії. Також полуниця вирізняється низьким глікемічним індексом — 40, а отже, запобігає накопиченню жирів.

Полуниця допомагає зберегти молодість

Літня ягода входить до списку топпродуктів для чистої та молодої шкіри. Завдяки тому, що в складі полуниці є потужні антиоксиданти, такі як пеларгонідин (антоціан, що надає яскраво-червоного забарвлення ягодам, його кількість пропорційна ступеню дозрівання плодів), елагова кислота (поліфенол, що сприяє боротьбі з бактеріальною інфекцією), елаготаніни, вона протистоїть процесам старіння.

Полуниця корисна для вагітних

Смачна ягода — джерело фолієвої кислоти, без якої неможливий гармонійний розвиток плода та здоров’я майбутньої мами. Ось чому для вагітних дуже важливо включити у щоденний літній раціон полуницю.

Полуниця важлива для імунітету

У полуниці міститься дуже багато вітаміну С. Наприклад, у 8 великих стиглих ягодах полуниці міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. Тобто, з’їдаючи склянку ягід, ви забезпечуєте організм приблизно добовою нормою цього цінного для імунітету вітаміну.

Полуниця нормалізує цукор у крові

Це одна з небагатьох солодких ягід, яку дозволяють включати до раціону діабетикам. Вона не лише не сприяє різкому підвищенню рівня цукру в крові, а й успішно нормалізує його.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали