Полуниця — головна героїня літніх десертів, салатів і навіть основних страв. Водночас смачна ягода ще й дуже корисна. Ми зібрали п’ять причин їсти полуницю частіше.
Полуниця не шкодить фігурі
На 100 грамів припадає лише 33 кілокалорії. Також полуниця вирізняється низьким глікемічним індексом — 40, а отже, запобігає накопиченню жирів.
Полуниця допомагає зберегти молодість
Літня ягода входить до списку топпродуктів для чистої та молодої шкіри. Завдяки тому, що в складі полуниці є потужні антиоксиданти, такі як пеларгонідин (антоціан, що надає яскраво-червоного забарвлення ягодам, його кількість пропорційна ступеню дозрівання плодів), елагова кислота (поліфенол, що сприяє боротьбі з бактеріальною інфекцією), елаготаніни, вона протистоїть процесам старіння.
Полуниця корисна для вагітних
Смачна ягода — джерело фолієвої кислоти, без якої неможливий гармонійний розвиток плода та здоров’я майбутньої мами. Ось чому для вагітних дуже важливо включити у щоденний літній раціон полуницю.
Полуниця важлива для імунітету
У полуниці міститься дуже багато вітаміну С. Наприклад, у 8 великих стиглих ягодах полуниці міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. Тобто, з’їдаючи склянку ягід, ви забезпечуєте організм приблизно добовою нормою цього цінного для імунітету вітаміну.
Полуниця нормалізує цукор у крові
Це одна з небагатьох солодких ягід, яку дозволяють включати до раціону діабетикам. Вона не лише не сприяє різкому підвищенню рівня цукру в крові, а й успішно нормалізує його.