10 спецій та приправ, які допомагають схуднути

Ароматні прянощі, які значно прискорюють обмін речовин

Багато спецій не тільки здатні надавати стравам яскравого аромату та незабутнього смаку, але й значно прискорюють обмін речовин. Зрозуміло, це не є вирішенням проблеми «що б такого з’їсти, щоб схуднути», але регулярне вживання цих гострих і пряних інгредієнтів надасть істотну допомогу в боротьбі із зайвими кілограмами.

10 спецій та приправ для схуднення

Кориця

Дослідження довели, що вживання лише чверті чайної ложки кориці прискорює метаболізм та покращує здатність організму переробляти цукор. Крім того, кориця є чудовим дижестивом, допомагає якнайшвидшому засвоєнню їжі, підвищує рівень енергії та концентрації — а це, своєю чергою, також допомагає спалювати калорії.

Куркума

Куркума чудова тим, що прискорює метаболізм практично відразу після того, як потрапляє в наш організм. Крім того, вона вважається надійним способом уникнути набору ваги після суворої дієти — добрі новини для тих, хто схуд і боїться знову погладшати.

Імбир

Імбир однаково ефективний і у свіжому, і у висушеному вигляді: він прискорює метаболізм, пригнічує розбурханий апетит і вкрай корисний для імунітету. Ще одна приємна «побічна» дія цього ароматного кореневища — воно чудово справляється з морською хворобою (цінна інформація для тих, кого заколисує у транспорті).

Каєнський перець

Ця пекуча приправа вже давно має репутацію одного з головних ворогів зайвої ваги — недаремно саме її вживають, коли потрібно схуднути, Наомі Кемпбелл та Бейонсе. Вау-ефект досягається завдяки високому вмісту дигідрокапсіату: ця речовина, що міститься в гострих перчиках, покращує здатність організму спалювати жир.

Чорний перець

Речовина піперин, що міститься в чорному перці, дає змогу спалювати калорії навіть швидше, ніж при термогенезі (саме так у науці називається процес, коли наш організм реагує на холод і намагається зігрітися). Крім того, вона допомагає більш ефективно засвоюватися поживним речовинам.

Кумин (зира)

Неймовірно, але факт: головна спеція, яка надає непорівнянного аромату плову, також відома як потужний прискорювач обміну речовин. Причому в компанії інших прянощів ця суперздатність зири тільки збільшується.

Коріандр

Одна з основних спецій індійської кухні, також відома як кінза, згідно з численними дослідженнями здатна значно прискорювати метаболізм. Прекрасний привід побалувати себе якоюсь екзотичною стравою!

Кардамон

Відразу кілька досліджень, проведених на щурах, довели, що регулярне вживання кардамону знижує рівень цукру в крові та допомагає виводити з організму LDL, або «поганий» холестерин. Якщо згадана властивість поширюється і на людей, це серйозний привід частіше використовувати цю спецію!

Гвоздика

Як і багато інших спецій, гвоздика цінна не лише своїм пряним ароматом, а й тим, що прискорює обмін речовин. Її можна заварювати разом із чаєм (для однієї чашки достатньо одного суцвіття гвоздики) і додавати в м’ясні страви, соуси та маринади.

Гірчиця

Гірчиця, а точніше гірчичний порошок, нерідко використовується у приготуванні сумішей для різних обгортань: він посилює кровообіг у тканинах, що дозволяє швидше втрачати непотрібні сантиметри. Однак не менш дієвий цей продукт, якщо приймати його внутрішньо. Британське дослідження довело, що вживання гірчиці прискорює метаболізм на 25 відсотків — і цей ефект зберігається протягом трьох годин.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали