Червоне вино допомагає худнути

Нові дослідження довели – у складі червоного вина є інгредієнт, що сприяє спалюванню жирів

Вчені з’ясували, що до складу темного винограду, ягід та червоного вина входить такий собі ресвератрол (захисна фенольна сполука). Саме ця речовина сприяє спалюванню калорій і перетворенню білої жирової тканини в корисну буру жирову тканину. Такі висновки зробив науковий журнал International Journal of Obesity.

Вчені проводили експерименти на мишах, котрим щодня давали ресвератрол і в результаті кількість білого жиру у гризунів знизилась на 40%.

При тому, рекомендована щоденна доза вина – не більше трьох келихів. Найбільше ресвератролу є, звичайно ж, у червоному сухому вині, наприклад, в сортах каберне-совіньйон та мерло.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Апетитні кольори та інноваційні матеріали у новій колекції...


Читайте також
Популярні матеріали