Почнімо з того, що готель може похвалитися неабиякою гастрономічною пропозицією: п`ять ресторанів з обслуговуванням à la carte задовольнять найвимогливіших гурманів. Список місць, які особливо полюбилися, охоплює Fresco та Oliva, меню для яких розробляли володарі зірок Мішлен — італієць Етторе Ботріні та француз з іспанським корінням Девід Ібарбур. У послужному списку останнього крім роботи в сімейному ресторані Briketenia в Країні Басків, де він працює разом зі своїм батьком Мартіном Ібарбуром, ще й досвід співпраці зі Стефаном Рембо в Oasis і П`єром Ганьєром у Лондоні та Гонконзі. І ось тепер — в Ikos Porto Petro.
Позначена нагородами філософія Unconditional Luxury від Ikos Resorts охоплює практично кожен елемент — і це не тільки меню, складене зірковими шефами Michelin, але й 300 локальних і міжнародних марок у винному погребі на додачу, авторські коктейлі від поважних міксологів, насичена розважальна програма, цілодобове обслуговування номерів, дитячі клуби, пляжний сервіс і, звісно, ексклюзивний спа-центр від Anne Semonin.
Слід віддати належне також дизайнерській складовій курорту. Проєкт розроблений відомим архітектурним бюро StudioGronda. До послуг гостей — номери та вілли із захопливими краєвидами моря, оформлені в середземноморському стилі з місцевими декоративними акцентами. І звісно, приватні тераси, з яких відкривається неабияке видовище на місцеве узбережжя, де особливо комфортно розташуватися увечері, аби спостерігати за зірками та, якщо повезе, зробити на згадку wow-світлину повного місяця.
Проте, як би затишно ви не почувалися в цьому райському куточку, завжди варто знайти час для прогулянок острівними околицями. Чому б не зробити це на електромобілі Tesla, який можна замовити компліментарно на цілий день?
Культурну складову подорожі гарно доповнить програма Local Discovery з відвідуванням місцевих пам’яток: замку Аларо, природного парку Альбуфера, підземних печер Дракона та Генуї.
Але є й інші маршрути, які варто спробувати. Зокрема, вирушити на північ острова до невеличкого містечка Дейя. Автентична архітектура тут поєднується зі схилами та горами, на яких всупереч усім каноном земного тяжіння розташувались затишні будинки місцевих жителів, що межують з терасами та невеличкими сувенірними крамничками.
Поет і прозаїк Роберт Грейвс якось написав, що «сільська місцевість Майорки — це зовсім не те місце, куди варто їхати в пошуках натхнення; але воно гідне захоплення для людей, чиї голови вже кишать ідеями, що потребують запису в абсолютній тиші». Можливо, саме тому Дейя протягом багатьох років має такий магнетичний вплив на творчих особистостей, притягуючи до себе ікони зі світу мистецтва, моди, музики, кіно та літератури. Проте наш маршрут лежить далі, на самісіньке узбережжя, до якого можна дістатись пішки або машиною, якщо вас не лякає вузька дорога, якою доведеться маневрувати, аби розминутись із зустрічним транспортом. Саме там, наприкінці маршруту, на вас чекає справжнє диво — невеличка бухта Cala de Deia із кам’яним узбережжям та таверною Сa’s Patro March, де ви скуштуєте чи не найсмачнішу рибу у вашому житті.
Адже що може бути кращим, аніж свіжий «улов», приготований на грилі, що його подають на додачу із домашнім вином, яке смакує неабияк. Серед гостей таверни тут зазвичай лише ті, хто добре знає це місце. Тож не дивуйтеся, коли побачите гостей, які здалеку пливуть сюди на власних яхтах, аби насолодитись атмосферою цього місця. Отже, про бронювання столика варто подумати заздалегідь.
Досліджувати місцеві кулінарні традиції на Майорці можна нескінченно довго. І якщо ви хочете ще більше перейнятися автентичною атмосферою та опанувати цей досвід на 100%, забронюйте вечерю в одній із найкращих таверн неподалік готелю, що відповідає стандартам якості Ikos Resorts, — відвідування однієї з місцевих таверн, дбайливо відібраних командою курорту, також надається гостям як комплімент. Тож настійно рекомендую дізнатися у консьєржа і забронювати обід або вечерю на виїзді за інноваційною програмою Dine Out. Хто знає, можливо, саме таким і є ідеальний відпочинок!