Львів — локація з поміткою must visit для кожного гастротуриста. У місті органічно поєднались ресторани східної та європейської кухні, автентичні заклади з українськими стравами, невеликі паби в американському стилі, безліч кондитерських та кав`ярень. Кількість закладів у Львові настільки велика, що смакові рецептори щодня можуть відкривати нові й нові грані. Але є місця, заради яких варто виділити час у шаленому ритмі життя.
Одна з таких локацій — авторський ресторан Safe, розташований в історичній будівлі бізнес-готелю Bankhotel. Попри те що розташований він на території бізнес-готелю, відвідати його можуть не лише гості, які тут зупинились. Ресторан чудово підходить для урочистих подій, важливих переговорів, приємних вечорів у вузькому колі друзів або романтичних побачень.
Унікальні страви в найкращих італійських традиціях, десерти з власної кондитерської майстерні, винна карта, яка налічує понад 200 позицій, та неймовірний музичний джазовий супровід — усе це про авторський ресторан Safe. Особливої уваги заслуговує меню, над створенням якого працювала команда професійних шеф-кухарів на чолі з бренд-шефом Стефано Антоніоллі.
«Середземноморська кухня — одна з найважливіших гастрономічних спадщин, що основана на тисячолітній культурі. І власне, Італія є центральною частиною цієї спадщини», — наголошує Стефано.
Safe — це ресторан у 5-зірковому готелі, що розташований у центрі Львова в будівлі, яка раніше належала Австро-Угорському банку. Команда професійних дизайнерів архітектурної майстерні, що працювала над реконструкцією банку, створила справжній шедевр — унікальне поєднання естетики минулого століття та інновацій сучасного мистецтва. Кожен гість зможе насолодитися авторським дизайном ресторану при готелі та отримати незабутні враження. Safe — це неординарний погляд на гастрономічні традиції Середземномор’я.
Стефано Антоніоллі — амбасадор автентичної італійської кухні в Україні. Він має понад 25 років досвіду, який складається з постійного вдосконалення власних знань, дегустацій страв у найкращих ресторанах світу та вивчення гастрономічних традицій різних країн. Значну частину своєї кар’єри він провів саме в Україні, де запускав чимало ресторанів. Стефано народився у Тревізо, пізніше працював у Дубаї, але згодом переїхав в Україну, щоб розкривати таємниці італійської кухні в нашій країні.
Своєю авторською кухнею Стефано Антоніоллі називає суму найкращих продуктів Середземномор’я, помножених на досвід. Він вкладає у це поняття мікс власних знань, гастрокультурних традицій, подорожей, спілкування з колегами, дегустацій у найкращих ресторанах по всьому світу. Однак, як справжній італієць, він завжди віддає данину традиціям. Зараз весь свій досвід у поєднанні з найкращими продуктами Середземномор’я Стефано вкладає в авторські страви для гостей ресторану Safe.
Ми зібрали п’ять страв, які неодмінно радимо вам спробувати, якщо плануєте візит до міста Лева. Тим паче що ці гастрошедеври готують лише в авторському ресторані Safe.
5 гастрошедеврів, заради яких варто приїхати до Львова
Равіолі дель плін із трюфельним соусом (Del Plin ravioli with truffle sauce)
Равіолі з м`ясом яловичини та кролика подається із соусом на основі деміглас із трюфельним пюре.
«Це традиційна страва з П`ємонту. В основі — домашнє тісто, яке готують з понад 15 курячих жовтків, це додає смаку та ситності. Начинка — яловичина та кролик з додаванням шпинату, з нотками трюфеля», — розповідає шеф-кухар.
Класичний тирамісу з фісташками (Classic tiramisu with pistachios)
Страва, яка готується за власним оригінальним рецептом бренд-шефа. Печиво Савоярді, просочене кавою, викладається шарами з кремом із маскарпоне та з додаванням фісташкової пасти.
«Це десерт зі світовим ім`ям, тому особливої презентації не потребує. До речі, тирамісу — мій земляк, з міста Treviso. Я додав до класичного рецепта фісташку особливого сорту. Це комбо створює неймовірне враження та дарує незабутні емоції», — обіцяє Стефано.
Десерт-лимон з Амальфи (Amalfi lemon dessert)
Естетичний та вишуканий десерт. Для тих, хто полюбляє солодке не лише на смак, а й на вигляд: лимонний мус із начинкою з лимонних цукатів, лимонного гелю та м’яти; покритий білим шоколадом.
«Це десерт поєднує в собі багато контрастів: ніжний хрусткий білий шоколад з інтенсивними нотками кислинки. Впевнений, що цей десерт одразу перенесе вас на узбережжя, де огортає морський бриз з нотками лимона в повітрі», — пояснює шеф.
Рибний суп по-венеційськи (Venetian-style fish soup)
У цьому трохи пікантному, насиченому рибному бульйоні з томатним соусом поєднались бебі-кальмари в компанії філе дорадо, тигрових креветок і мідій.
«Це класичний суп узбережжя Венеції, де лагуна зустрічає море. Рибалки дуже полюбляють пікантність цієї страви: насичені томати у поєднанні зі свіжою рибою. З першої ложки ви точно відчуєте романтичну пристрасть Венеції», — говорить шеф.
Бебі-кальмари (Baby calamary)
Ніжні бебі-кальмари у легкому фритюрі у поєднанні з рожевим соусом.
«Ця страва нагадує мені дитинство, літній сезон, подорож з батьками кудись до води. Знаєте, ось ці морські курорти, де в будь-якому ресторані вам приготують найсвіжіші морепродукти, ніби щойно виловлені. Бебі-кальмари у фритюрі ідеально пасують до рожевого соусу та цукіні. Смак мого італійського дитинства», — згадує шеф.