«Згадала, що колись давно їла смачний запечений камамбер у ресторані та подумала, що треба повторити вдома. Багато років збиралася, нарешті зібралася. Все дуже легко та швидко», — каже Олена Сагун.
Інгредієнти (1 порція):
– 1 упаковка камамберу (у мене 125 г)
– щіпка суміші італійських трав
– щіпка перцю
– пара гілочок розмарину
– За бажанням – пластівці паприки
– трохи оливкової олії
– 1 середня груша (грамів 200)
– 20 г вершкового масла
– 1 ст.л. цукру
Готуємо запечений камамбер:
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Поки гріється, розрізаємо грушу навпіл, виймаємо серцевину, нарізаємо поздовжніми скибочками шириною близько 1,5 см. Відставляємо вбік. Беремо форму, в якій запікатимемо сир, змащуємо дно оливковою олією, кладемо голівку сиру, проколюємо верхню скоринку в декількох місцях гострим ножем (або робимо надрізи у вигляді грат). Посипаємо сир перцем, травами, пластівцями паприки (якщо використовуєте), кладемо гілочки розмарину, збризкуємо оливковою олією, ставимо в духовку на 20 хвилин.
Поки запікається сир, карамелізуємо шматочки груші. Каструльку з товстим дном ставимо на плиту (на малий вогонь), кладемо масло, розтоплюємо, потім насипаємо цукор, перемішуємо, даємо суміші розплавитися і трохи покипіти на малому вогні, поки вона не стане коричневою. Висипаємо груші в карамель, перемішуємо і гасимо на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки груші не стануть м`якими (у мене це зайняло близько 15 хвилин). Примітка: коли ви тільки додасте груші, карамель може взятися грудками, але коли груші прогріються і пустять сік, все знову буде добре.
Коли буде готовий сир та груші, виймаємо форму із сиром із духовки. Кладемо груші зверху чи збоку. На фото у мене частина груш із сиром, частина в окремій місткості, ви сервіруйте, як вам подобається. Їжте, доки всі компоненти теплі. Це дуже смачно. Можна їсти вилкою, а можна зачерпувати розплавлений сир багетом або підсушеним лавашем. Смачного!