Запечена буженина: соковита та ароматна свинина з яблучним конфітюром

Готуємо смачну українську страву

«Свинина, медово-лаймовий маринад і яблучний конфітюр... Ви можете подумати, що це незвичайне поєднання. Насправді мікс м’яса і чогось солодкого не новий. Такий кулінарний прийом використовується для балансу смаку, тому варто спробувати. У нашому рецепті гармонійно поєдналися: ніжна соковита свинина, кисло-солодкі яблука, аромати хвойного розмарину та часнику», — каже Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування буженини

Беріть будь-який шматочок свинини залежно від своїх уподобань. Ми захотіли нежирну буженину, тому використовували корейку. Щоб одержати рум’яну скоринку, змастили м’ясо лаймово-медовим соусом. Ще такого ефекту можна досягти, використовуючи соєвий соус.

Для цієї страви ідеально мати яблука сорту Симиренка. Вони кисло-солодкі та жорсткі — те, що потрібно для конфітюру.

Як приготувати буженину з яблучним конфітюром

Складові:

Для буженини:

600 г свинячої корейки

2-3 зубки часнику

2-3 гілочки розмарину

50 г меду

крупна морська сіль до смаку

мелений чорний перець до смаку

2 ст. л. оливкової олії

1,5 лайма

1 зірочка анісу

Для яблучного конфітюру:

200 г кисло-солодких яблук

100 мл води

1 гілочка розмарину

50 г цукру

1 лавровий лист

Запечена буженина: покроковий рецепт

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Свинячу корейку (600 г) помийте, обсушіть паперовими рушниками та зачистьте від плівок та жиру. Змастіть м’ясо 2 ст. л. оливкової олії. Можете використовувати соняшникову. Посоліть крупною морською сіллю і поперчіть з усіх боків. Щоб отримати більш виражений аромат, зробіть самі свіжомелений чорний перець. Ще попередньо підсмажте його на сухій сковороді.

Зробіть неглибокі надрізи в м’ясі та помістіть туди 2-3 гілочки розмарину. Якщо немає свіжого розмарину, беріть сухий.

Зробіть невеликі дірочки для 2-3 зубків часнику. За бажанням використовуйте більше часнику.

Вичавіть сік з одного лайма і полийте шматок свинини. Натріть цедру з половини цитруса, не зачіпаючи білої частини, і змастіть м’ясо. Можна взяти звичайний лимон, але зауважте, що лайм має більш насичений смак та аромат.

Зробіть медово-лаймовий соус для свинини. Для цього змішайте в мисці сік половини лайма, 50 г рідкого меду та 1 зірочку анісу. Добре перемішайте. Якщо у вас зацукрований мед, розтопіть його на паровій бані чи у мікрохвильовій печі. М’ясо перекладіть на деко і змастіть соусом за допомогою кулінарного пензлика.

Поставте м’ясо запікатися за температури 180 градусів на 30-40 хвилин у режимі верхнього та нижнього нагріву чи конвекції. Свинина має добре підрум’янитися.

Приготуйте яблучний конфітюр. Очистьте від шкірки 200 г кисло-солодких яблук і наріжте їх невеликими однаковими кубиками. Перекладіть у сотейник. Додайте гілочку розмарину та лавровий лист.

Всипте 50 г цукру та влийте 100 мл води. Варіть конфітюр на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.

Дістаньте м’ясо з духовки, перекладіть на тарілку і викладіть на нього яблучний конфітюр. Залишіть на 15-20 хвилин, щоб м’ясо добре просочилося соком яблук. Подавайте на стіл.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали