Замість київського торту: рецепт найсмачнішого тирамісу

Покроковим рецептом ділиться українська food-блогерка Антоніна Латайко

У День Києва — свято, що традиційно пахне свіжоспеченою перепічкою, кремовим київським тортом і легендарними горішками у формі каштана, — ми пропонуємо нову гастрономічну інтерпретацію столичного десерту. Food-блогерка Антоніна Лотайко створила альтернативу звичним київським солодощам: елегантне терамісу, прикрашене каштаном — як відсилання до головного символу міста. Вишуканий, сучасний і водночас сповнений сенсів смак, що має всі шанси стати новою київською класикою.

Час приготування: 20–30 хвилин

Час охолодження: мінімум 3-4 години

Порції: 6–8

Інгредієнти:

4 яєчні жовтки

2-3 ст.л. цукрової пудри

1 ч.л. ванільного екстракту

250 г маскарпоне

250 г жирних вершків

250 мл міцної кави

1 ст.л. міцного алкоголю (коньяк, ром або амарето) — за бажанням

Печиво савоярді (приблизно 200 г)

Какао для присипки

Спосіб приготування:

Заздалегідь зваріть міцну каву, остудіть її. За бажанням додайте алкоголь — це додасть глибшого смаку.

Приготуйте крем:

За допомогою вінчика збийте жовтки з цукровою пудрою та ваніллю, додайте маскарпоне та добре перемішайте, щоб не було грудочок.

В окремій мисці збийте вершки до м’яких піків і акуратно введіть їх у сирну масу, обережно перемішуючи рухами зверху вниз.

Тепер можна збирати десерт. Для цього підійде форма приблизно 20-21 см.

На дно форми викладіть трохи крему та рівномірно розподіліть.

Швидко занурюйте савоярді (цукровим боком донизу) в охолоджену каву (буквально на секунду) і викладайте щільно один до одного по всій формі.

Покрийте шар печива половиною крему, розрівняйте.

Повторіть: ще один шар печива, змоченого в каві, та друга половина крему.

Зверху покладіть трафарет і присипте какао. Зніміть трафарет.

Поставте в холодильник щонайменше на 4 години, а краще на ніч, щоб десерт добре застиг і смаки поєдналися.

Якщо замінити каву на полуничне пюре, то вийде не менш смачна літня версія полуничне тірамісу. Це дуже смачно, обов`язково спробуйте!


Реклама

Популярні матеріали

Більше ніж прикраси: KOLOMATSKA х ELLE запускають...


Ukrainian Gastro Show 2025, або Як розвивається кулінарний код...


Комфортна й довготривала краса: історія угорського...


Читайте також
Популярні матеріали