Що може бути кращим за улюблене вино у поєднанні з «комфортною» їжею? Під «комфортною» ми маємо на увазі страви, які мають ностальгічну чи сентиментальну цінність. Крім того, така їжа може характеризуватися високою калорійністю та/або легкістю у приготуванні. І вино у поєднанні з улюбленими серцю стравами — ідеальне доповнення до вечері. Далі ми підкажемо, з яким вином їсти курячі пироги, макарони з сиром, печеню та сендвічі зі смаженим сиром.
Instagram: @jamieoliver
Курячий пиріг із «Піно-грі»
Ситні і знайомі всім пироги з куркою заслуговують на багате текстурою біле вино. «Піно-грі» (в Італії ще називають «Піно-гріджо» — так, це той самий сорт винограду) — біле повнотіле вино з кремовою, пишною та округлою текстурою та ароматами стиглої груші. Більшість «Піно-грі» витримується без використання нових дубових бочок (новий дуб може надати маслянистого або підсмаженого смаку, який не всім припаде до вподоби), тому він має чистий, хрумкий профіль. Якщо вам подобається повнотіле біле вино, і ви хочете спробувати щось, окрім Шардоне, дайте шанс Піно грі!
Одним із найкращих регіонів, де виготовляють «Піно-грі», є Ельзас, Франція. Також можна звернутися до австрійських варіантів.
Макарони з сиром з ігристим вином
Проста та швидка страва, яка ідеально підійде для вечора. У макаронах із сиром є все: вони гарячі, ситні та вершкові. Впевнені, ви додавали не лише сир до макаронів, а й експериментували з м’ясом, соусами або запікали їх у духовці. Але наш улюблений додаток до цієї страви — келих ігристого. Насиченість сирного соусу чудово врівноважується контрастом бадьорого, апетитного ігристого вина — найкращого способу урізноманітнити вечерю в будній день просто не знайти!
Можна вибрати варіант із терпким ароматом яблука та відтінком ванілі. Радимо спробувати вино із долини Луари у Франції. Ще однією альтернативою може стати «Кава» — іспанське ігристе вино, що має квіткові аромати і освіжувальний смак цитрусових. Звичайно, ми не можемо не згадати «Просекко». Це свіже та живе доповнення до цієї улюбленої страви з макаронів.
Instagram: @jamieoliver
Печеня з «Каберне Совіньйон»
Мало того, що рецепти печені неймовірно різноманітні та прості у приготуванні, вона ще й ситна. З жирними шматками червоного м’яса червоне вино «Каберне Совіньйон» із приємною танінністю дасть вам можливість відчути багатство смаку страви. Кращого «напарника» до гарячого не знайти. У різних варіантах «Каберне Совіньон» можна знайти багаті відтінки темних ягід, апетитні аромати чорниці та сливи, а також насичені нотки шоколаду та спецій, тому ви, напевно, зможете підібрати собі ідеальне поєднання.
Instagram: @healthyfitnessmeals
Смажений сендвіч із сиром із «Верментино»
Спробуйте поєднання смаженого сендвіча з сиром, томатним супом та універсальним вином «Верментино». Це середньотіле італійське біле вино з хорошою кислотністю освіжає. «Верментино» родом із Тоскани та Сардинії. Воно має м’який смак золотистого яблука та сонячний, але свіжий післясмак. У ньому можна відчути ноти м’яти та вічнозелених рослин, які витають над соковитими нотами лимона та персика, деякі з них поєднують ноти фруктів із пікантною мінеральністю.