«Мені подобаються цукіні за їх смак і що готувати їх дуже швидко, хоч би яку страву ви придумали. Я експериментував з гарніром до соковитих курячих котлет і приготував локшину з цукіні. Вийшло дуже смачно, тому сміливо вам рекомендую»,—каже Євген Клопотенко.
Як приготувати курячі котлети з локшиною з цукіні
Інгредієнти:
500 г фаршу з курячої грудки
1 великий цукіні
3 ст. л. панірувальних сухарів
1 яйце
1 зубчик часнику
1 ст. л. соку лимона
2 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
за смаком сіль та перець
Рецепт курячих котлет з локшиною з цукіні: покроковий рецепт
Візьміть 500 г курячого фаршу, посоліть, поперчіть, додайте в нього одне яйце та 3 ст. л. панірувальних сухарів. Добре перемішайте до однорідного стану. Змочіть руки водою або олією і скачайте з фаршу невеликі котлетки діаметром близько 2 див.
Обсмажте котлетки на сковороді з|із| 1 ст. л. олії до готовності. У них має з`явитися апетитна золотиста скоринка. Візьміть один великий цукіні або два маленькі, помийте і наріжте на тонкі смужки у вигляді локшини за допомогою спеціальної овочерізки.
Розігрійте сковорідку зі олією і обсмажте один зубчик часнику, порізаний тонкими слайсами, протягом 30 секунд. Додайте локшину ізцукінії обсмажуйте її ще 30-40 секунд, періодично помішуючи.
Додайте сік лимона, перемішайте та приберіть з вогню. Відразу викладіть локшину цукініної тарілки, щоб вона не продовжувала готуватися в гарячій сковорідці. Подавайте з курячими котлетками.