Як готувати вдома, щоб було швидко і смачно: всі секрети

Лайфхаки для збереження часу, поради для покращення здоров`я та корисний кухонний девайс 

Погода максимально сприяє тому, щоб віддати перевагу домашнім вечіркам, а не посиденькам у ресторані. До того ж завдяки швидким та зрозумілим відео у TikTok навіть новачки перестали боятися готувати ситні, красиві та модні страви. Сьогодні ми разом із брендом Philips та зручним застосунком NutriU приготуємо стейк Рібай делікатного приготування, а також розкриємо секрети домашнього приготування страв, які будуть корисними, смачними та максимально простими.

Збирайте найкращих друзів, вмикайте нові серії улюбленого серіалу на Netflix і насолоджуйтеся особливою затишною атмосферою, яку можна створити, готуючи смачні домашні страви.

Стейк Рібай делікатного приготування

Мультипіч Philips Combi (модель HD9880/90) ідеально підходить не тільки для приготування за високих температур, але й для делікатнішої обробки продуктів. Завдяки комбінації довшого часу приготування зі стабільною низькою температурою та динамічною швидкістю повітря стейк виходить ніжним і соковитим, з насиченим смаком, рівномірно просмаженим. Ще одна перевага полягає в тому, що саме цей стейк не потрібно потім додатково підсмажувати, оскільки після приготування у мультипечі Philips Combi він набуває ніжної пікантної скоринки. Ми рекомендуємо використовувати витриманий стейк Рібай.

Час підготовки: 5 хв

Час приготування: 2 год 50 хв

Інгредієнти на 4 порції:

600 г стейка Рібай

1,5 ч. л. копченої морської солі

1 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю

1 ст. л. порошку з білих грибів

Харчова цінність:

Енергія: 239 ккал / порція

Білки: 52%

Жири: 47%

Вуглеводи: 1%

Поради від шеф-кухаря: 

Якщо витриманий стейк Рібай недоступний, є швидкий спосіб замаринувати його самостійно: занурте стейк у ріпакову олію та залиште в невеликій мисці в холодильнику на 48 годин перед приготуванням. Якщо у вас немає порошку білих грибів, підійде звичайний грибний порошок, просто смак буде не таким інтенсивним. Відкрийте нові смаки, спробувавши різні комбінації спецій для стейка, наприклад копчену паприку, сумах, часниковий порошок, кмин тощо.

Обсушіть стейк за допомогою паперових рушників. Щедро приправте стейк з усіх боків копченою морською сіллю та свіжозмеленим чорним перцем. Накрийте і залиште постояти за кімнатної температури впродовж 15 хвилин.

Дістаньте стейк і ретельно натріть його грибним порошком з усіх боків. Злегка притисніть суміш до стейка долонями, щоб вона краще пристала. Увімкніть мультипіч Combi та готуйте згідно з налаштуваннями: час — 2 год 50 хв, температура — 50°C.

Коли стейк буде готовий, дайте йому постояти в закритій вимкненій мультипечі Philips Combi впродовж 15 хвилин. Потім дістаньте стейк Рібай і подавайте на стіл.

Секрети приготування у домашніх умовах від експертів Philips:

Заморожуйте 

Щоб не витрачати щоразу час на приготування наваристого бульйону для улюбленого супу чи борщу, візьміть на озброєння одне правило. Варіть бульйон у найбільшій каструлі, використовуйте потрібну кількість для приготування, а решту заморожуйте порційно. На смаку бульйону це ніяк не позначиться, а у вас з`явиться купа часу.

Те ж саме можна зробити з фрикадельками, томатним соусом для пасти й навіть базовою нарізкою овочів — картоплі, грибів та моркви. Придбайте zip-пакети та відправляйте туди все необхідне для приготування улюблених страв.

Купуйте їжу на ринку

Натуральні продукти з фермерських господарств або вирощені за принципами органічного землеробства — найкорисніші та найсмачніші. Тому не лінуйтеся виділяти один день на тиждень, щоб поїхати на ярмарок або ринок, замість того щоб іти до найближчого супермаркету біля дому.

Замініть масло

Зведіть використання рафінованої соняшникової олії до мінімуму. Наприклад, для смаження можна використовувати оливкову олію, кокосову олію та масло гхі.

Масло гхі — це, по суті, те ж саме вершкове масло, яке пройшло певну термічну обробку і після цього змінило свої властивості. Масло гхі покращує травлення, містить корисні жирні кислоти та жиророзчинні вітаміни. Таке топлене масло підходить навіть людям із лактозною непереносимістю, і його без проблем можна зробити власноруч.

Готуйте соуси самостійно

Відмовтеся від готових магазинних соусів. У них міститься рекордна кількість цукру, підсилювачів смаку та консервантів. Насправді для приготування домашнього майонезу, Тартара або інших соусів потрібно буквально кілька хвилин. Спробуйте, вам сподобається!

А в салати замість звичайної соняшникової олії додавайте оливкову, гарбузову, лляну, кунжутну або олію виноградних кісточок, які чудово поєднуються з лимонним соком і діжонською гірчицею.

Мультипіч Philips Combi, яка має бути на кожній кухні

Виявляється, навіть найнезвичайніші страви можна приготувати, не проводячи біля плити кілька годин поспіль. Для мешканців кам`яних джунглів кожна хвилина — на вагу золота. Чому б не використати час, що звільнився у вас від готування, на медитацію, читання книги або нанесення зволожувальної маски для обличчя?

Вам у допомогу новинка — флагманська модель мультипечей Philips Combi (модель HD9880/90) з 22 функціями приготування, що забезпечує дивовижний кулінарний досвід та водночас простоту в приготуванні. З нею ви неодмінно отримаєте звання талановитого кухаря, сотні компліментів за ваші сніданки, обіди та вечері від сім`ї та гостей. І водночас вам не доведеться докладати особливих зусиль, щоб приготувати щось незвичайне. 

Мультипіч розширює гастрономічну палітру смаків, адже готує не тільки звичні для кожної української сім’ї страви, але й ідеальні стейки, хрумкі курячі ніжки, крильця або цілу курочку вдома як на кухнях у талановитих шеф-кухарів. 

Кулінарний досвід із застосунком NutriU

Також мультипіч може працювати разом із застосунком NutriU від Philips, який дозволяє не тільки активувати управління на відстані, але й надихатиме вас готувати різноманітніше. Тільки уявіть: у застосунку більше ніж 500 рецептів на кожен день! Це як майстер-клас з приготування їжі, в якому ви автоматично здобули переможне перше місце, та ще й витратили на все мінімум часу.

А ще за допомогою застосунку можна стежити за приготуванням їжі: ви отримуватимете сповіщення про перебіг процесу — тож у вас буде більше свободи робити те, що подобається, поки мультипіч Combi готуватиме.

Готуємо вдома як у ресторані

З цією помічницею ви ніколи більше не пере- чи недоготуєте страву. Технологія Rapid CombiAir забезпечує унікальні параметри повітряного потоку. Ви можете обсмажувати за високих температур до надзвичайно хрусткої скоринки рибу, овочі на грилі та картоплю. Вибирайте низьку температуру для ніжного су-від стейку, повільного приготування рагу чи тушкування м’яса. 

Або налаштуйте повітряний потік так, аби приготувати рагу, запіканку, хліб або тістечка ніжними всередині та з хрусткою скоринкою за допомогою потужного повітряного потоку для чудової текстури зовні. Для досягнення ідеальних результатів приготування в мультипечі Philips Combi є змога налаштовувати потік повітря на швидкий, повільний та комбінований. Це можливо завдяки технології Rapid CombiAir. 

Новинка може похвалитися 75 автопрограмами та інтегрованим харчовим щупом для легкості приготування страв під заданий ступінь готовності.

Впорається навіть новачок!

Мультипіч Philips Combi представлена у розмірі XXL (місткість 2 кг/8,3 л), що дозволяє готувати до семи порцій одночасно для всієї сім`ї або компанії друзів. 

Цей девайс забезпечує швидше та енергоефективніше приготування у порівнянні з духовкою. І може готувати страви з меншим до 99%* вмістом доданого жиру. Ось чому з мультипечами Philips приготування стає не лише більш швидким, а й здоровішим та смачнішим. 

Автоматичне приготування страв

Нові програми автоматичного приготування їжі гарантують, що мультипіч Philips Combi легко керуватиме приготуванням на всіх етапах для досягнення найкращих результатів. Все, що необхідно зробити, — це обрати потрібний інгредієнт і кількість, яку ви хочете приготувати, а мультипіч Philips Combi зробить все за вас. Звучить як диво, але так воно і є!

Економія енергії та часу

Мультипечі Philips працюють ефективніше, щоб заощадити ваш час та енергію, готуючи смачні страви з меншими на 50% затратами енергії та швидше на 40%**, ніж традиційна духовка.

* Приготування 1 кг свіжої картоплі фрі з використанням 1 ст.л. олії проти традиційного смаження у фритюрі з 2 л олії.

** Середній процент на базі внутрішніх лабораторних замірів; приготування курячої грудки (налаштування мультипечі 160 градусів, без розігріву) чи філе лосося (200 градусів, без розігріву) проти використання духовки А класу енергоефективності. Розрахунок проводився з урахуванням чинного тарифу від енергокомпанії для домогосподарств в Україні.


Реклама

Популярні матеріали

Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Які шуби носити цієї зими: стильні ідеї з подіумів та пропозиції...


Корифеї українського театру — як вони вплинули на відродження...


Читайте також
Популярні матеріали