Яблучний пиріг на кефірі: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Випічка, яка тане в роті!

Якщо для приготування класичної шарлотки використовується бісквітне тісто, то в цьому рецепті Євген Клопотенко радить додати звичайний кефір. Рецептом повітряного та дуже смачного яблучного пирога шеф-кухар ділиться на своєму сайті.

яблучная шарлотка на кефире, рецепт

Інгредієнти для яблучного пирога на кефірі

Яйця 2 шт. 

Цукор 200 г 

Цукор ванільний 1 ч. л. 

Кефір 250 мл 

Вершкове масло (додатково для змащування форми) 50 г 

Борошно 250 г 

Сіль 1 дрібка 

Розпушувач 1 ч. л. 

Яблука (твердих сортів) 2-3 шт. 

Кориця мелена 1 ч. л. 

Цукрова пудра 1 ст. л. 

ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ НА КЕФІРІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Духовку розігрійте до 180 градусів. Змішайте в мисці 2 яйця і 200 г цукру. Використовуйте ємність достатнього розміру, щоб в ній помістилося все тісто. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній.

Додайте дрібку солі та 1 чайну ложку ванільного цукру. Ретельно збийте суміш вінчиком.

Додайте 50 г м`якого вершкового масла і перемішайте масу до отримання однорідної консистенції.

Влийте до миски 250 мл кефіру. Знову перемішайте вінчиком до повного об`єднання. Я використовую звичайний магазинний кефір.

Додайте до маси 1 чайну ложку розпушувача і перемішайте вінчиком. Часто можна побачити пораду, що розпушувач обов`язково потрібно змішати з борошном, але повірте мені, тут це не має ніякого значення.

Просійте 250 г борошна через сито і додайте борошно в миску, постійно перемішуючи суміш вінчиком.

Добре перемішайте масу до однорідного стану. Готове тісто повинно вийти досить густим, як дуже густа сметана.

Візьміть форму для випікання діаметром 24-26 см і застеліть пергаментом. Змастіть форму всередині невеликою кількістю вершкового масла.

2-3 яблука наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см. Ви можете попередньо очистити яблука, якщо у них дуже тверда шкірка, а можете їх не чистити.

Влийте все тісто в форму для випікання, щоб воно рівномірно розподілилося по ній.

Якщо необхідно, акуратно розрівняйте тісто в формі за допомогою столової ложки.

Поверх тіста викладіть часточки яблук віялом, так щоб вони зайняли всю площу пирога.

Посипте яблука зверху 1 чайною ложкою меленої кориці та випікайте в духовці впродовж 30-40 хвилин. Обов`язково перевіряйте готовність дерев`яною шпажкою, за необхідності трохи збільшіть час приготування. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.


Реклама

Популярні матеріали

Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Що, як і коли їсти для схуднення без дієти?


Читайте також
Популярні матеріали