Яблучний пиріг на кефірі: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Випічка, яка тане в роті!

Якщо для приготування класичної шарлотки використовується бісквітне тісто, то в цьому рецепті Євген Клопотенко радить додати звичайний кефір. Рецептом повітряного та дуже смачного яблучного пирога шеф-кухар ділиться на своєму сайті.

яблучная шарлотка на кефире, рецепт

Інгредієнти для яблучного пирога на кефірі

Яйця 2 шт. 

Цукор 200 г 

Цукор ванільний 1 ч. л. 

Кефір 250 мл 

Вершкове масло (додатково для змащування форми) 50 г 

Борошно 250 г 

Сіль 1 дрібка 

Розпушувач 1 ч. л. 

Яблука (твердих сортів) 2-3 шт. 

Кориця мелена 1 ч. л. 

Цукрова пудра 1 ст. л. 

ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ НА КЕФІРІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Духовку розігрійте до 180 градусів. Змішайте в мисці 2 яйця і 200 г цукру. Використовуйте ємність достатнього розміру, щоб в ній помістилося все тісто. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній.

Додайте дрібку солі та 1 чайну ложку ванільного цукру. Ретельно збийте суміш вінчиком.

Додайте 50 г м`якого вершкового масла і перемішайте масу до отримання однорідної консистенції.

Влийте до миски 250 мл кефіру. Знову перемішайте вінчиком до повного об`єднання. Я використовую звичайний магазинний кефір.

Додайте до маси 1 чайну ложку розпушувача і перемішайте вінчиком. Часто можна побачити пораду, що розпушувач обов`язково потрібно змішати з борошном, але повірте мені, тут це не має ніякого значення.

Просійте 250 г борошна через сито і додайте борошно в миску, постійно перемішуючи суміш вінчиком.

Добре перемішайте масу до однорідного стану. Готове тісто повинно вийти досить густим, як дуже густа сметана.

Візьміть форму для випікання діаметром 24-26 см і застеліть пергаментом. Змастіть форму всередині невеликою кількістю вершкового масла.

2-3 яблука наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см. Ви можете попередньо очистити яблука, якщо у них дуже тверда шкірка, а можете їх не чистити.

Влийте все тісто в форму для випікання, щоб воно рівномірно розподілилося по ній.

Якщо необхідно, акуратно розрівняйте тісто в формі за допомогою столової ложки.

Поверх тіста викладіть часточки яблук віялом, так щоб вони зайняли всю площу пирога.

Посипте яблука зверху 1 чайною ложкою меленої кориці та випікайте в духовці впродовж 30-40 хвилин. Обов`язково перевіряйте готовність дерев`яною шпажкою, за необхідності трохи збільшіть час приготування. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали