Вареники з домашнім сиром та маком: простий рецепт

Готуємо з Євгеном Клопотенко

«Я вирішив долучитися до традицій та розповісти вам рецепт ніжних вареників із домашнім сиром. Тісто на вареники я захотів вибрати заварне. Воно дуже м`яке та пишне, при цьому зберігає хорошу еластичність. І, звісно, додав наш рідний мак. Якщо перетерти його з цукром, він просто неймовірно добре підходить для начинки цих вареників. Захочете ще трохи підсолодити? Зробіть соус зі сметани та згущеного молока, як у мене.

Обов`язково приготуйте смачні вареники з сиром та маком. І робіть це не лише на свята, а тішіть себе та близьких частіше», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати вареники з домашнім сиром

Складові:

Для тіста:

500 г борошна

250 г гарячої води

4 ст. л. соняшникової олії

½ ч. л. солі

1 щіпка цукру

Для начинки:

500 г домашнього сиру

1 яйце

5 ст. л. маку (+1 ст. л. цукру)

2 ст. л. цукру

Для соусу:

2-3 ст. л. сметани

2-3 ст. л. згущеного молока

цедра при подачі за бажанням

Вареники з домашнім сиром та маком: покроковий рецепт

Підготуйте інгредієнти для приготування вареників із домашнім сиром та маком.

Я вирішив готувати із заварного тіста і не використав яйце, тому тісто виходить ніжнішим. Якщо хочете, можете додати 1 яйце, тоді тісто буде більш пружним. Прогрійте в сотейнику 250 мл води до появи пари (це приблизно 70-80 градусів).

У чашу комбайна висипте 500 г борошна, додайте гарячу воду, ½ ч. л. солі та щіпку цукру.

Додайте 4 ст. л. соняшникової олії та поставте замішуватися в чашу кухонного комбайна або замісіть вручну. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, а коли тісто трохи охолоне, продовжіть руками.

Готове тісто трохи підмісить руками, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 20-30 хвилин.

Змішайте 5 ст. л. маку з 1 ст. л. цукру. Перемеліть у подрібнювачі, кавомолці або просто у ступці за допомогою пестику. Так мак краще розітреться.

З`єднайте перетертий мак із 500 г сиру. У мене домашній сир 9% жирності, але ви можете взяти будь-який інший.

Додайте до начинки 2 ст. цукру та вбийте 1 яйце.

Добре перетріть начинку вилкою до однорідної суміші.

Дістаньте тісто з холодильника і розкотіть його в пласт завтовшки 1-2 мм.

За допомогою склянки або іншого предмета зробіть кружечки з тіста.

На один край викладіть начинку, загорніть другим краєм. Сформуйте так само всі вареники. Якщо є бажання, зробіть з обох боків гарний візерунок у формі косички

Варіть вареники з сиром у окропі 3-5 після закипання.

Для соусу з`єднайте в мисці 2-3 ст. л. сметани та 2-3 ст. л. сгущеного молока. Трохи перемішайте та полийте готові вареники. Або можна залишити соус у мисочці та макати вареники.

Натріть зверху трохи лимонної цедри для свіжості та цитрусового аромату. Але це за бажанням.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Апетитні кольори та інноваційні матеріали у новій колекції...


Читайте також
Популярні матеріали