Вареники з домашнім сиром та маком: простий рецепт

Ніжні та дуже смачні

«Я вирішив долучитися до традицій та розповісти вам рецепт ніжних вареників з домашнім сиром. Тісто на вареники я захотів вибрати заварне. Воно дуже м’яке та пишне, при цьому зберігає хорошу еластичність. І звісно, додав наш рідний мак. Якщо перетерти його із цукром, він просто ідеально підходить для начинки цих вареників. Хочете ще трохи підсолодити? Зробіть соус зі сметани та згущеного молока, як у мене», — каже Євген Клопотенко.

Складові:

Для тіста:

500 г борошна

250 мл гарячої води

4 ст. л. соняшникової олії

1/2 ч. л. солі

1 щіпка цукру

Для начинки:

500 г домашнього сиру

1 яйце

5 ст. л. маку (+ 1 ст. л. цукру)

2 ст. л. цукру

Для соусу:

2-3 ст. л. сметани

2-3 ст. л. згущеного молока

цедра для подачі за бажанням

Готуємо вареники:

Підготуйте інгредієнти для приготування вареників з домашнім сиром та маком.

Я вирішив готувати із заварного тіста і не використав яйце, так тісто виходить ніжнішим. Якщо хочете, можете додати 1 яйце, тоді тісто буде пружнішим. Нагрійте в сотейнику 250 мл води до появи пари (приблизно 70-80 градусів).

У чашу комбайна всипте 500 г борошна, додайте гарячу воду, 1/2 ч. л. солі та щіпку цукру.

Додайте 4 ст. л. олії й поставте замішуватися в чаші кухонного комбайна або замісіть вручну. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, а коли тісто трохи охолоне, продовжте руками.

Готове тісто трохи підмісіть руками, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 20-30 хвилин.

Змішайте 5 ст. л. маку з 1 ст. л. цукру. Перемеліть у подрібнювачі, кавомолці або просто у ступці за допомогою товкачика. Так мак краще розітреться.

З’єднайте перетертий мак із 500 г сиру. У мене домашній сир 9%-ї жирності, але ви можете взяти будь-який інший.

Додайте до начинки 2 ст. л. цукру та вбийте 1 яйце.

Добре перетріть виделкою начинку до однорідної консистенції.

Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в пласт завтовшки 1-2 мм.

За допомогою склянки або іншого предмета зробіть кружечки з тіста.

На один край викладіть начинку, загорніть другим краєм. Сформуйте так само всі вареники. Якщо є бажання, зробіть по краях гарний візерунок у формі кіски.

Варіть вареники із сиром у окропі 3-5 хвилин після закипання.

Для соусу з’єднайте в мисці 2-3 ст. л. сметани та 2-3 ст. л. згущеного молока. Трохи перемішайте та полийте готові вареники. Або можна залишити соус у мисочці та вмочати у нього вареники.

Натріть зверху трохи лимонної цедри для свіжості та цитрусового аромату. Але це за бажанням.


Реклама

Популярні матеріали

5 етапів відносин, через які проходять лише міцні пари


Колонка G: як миритися за допомогою сексу?


10 ідей манікюру, який подовжить літній настрій


Читайте також
Популярні матеріали