Узвар із сухофруктів: рецепт традиційного українського напою

Готуємо з Євгеном Клопотенком

«Традиційно узвар залишається одним з найпопулярніших українських напоїв уже багато років. Основа узвару — це суміш засушених фруктів: яблук, груш, абрикосів, вишень, слив тощо. Також чудово підходять і будь-які сушені ягоди», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати узвар із сухофруктів

Причини такої неймовірної любові українців до узвару — це не лише його смак та користь, а й простота приготування. Адже потрібно просто залити сушені ягоди та фрукти водою та трохи проварити на маленькому вогні, щоб вони віддали свої смаки. Також у деяких випадках сушню навіть не заварюють, а просто настоюють у воді. У багатьох магазинах можна побачити спеціальні готові набори для приготування узвару, де зібрані ароматні суміші. Це дуже зручно, тому, якщо ви знайдете такі, сміливо використовуйте. У нашому рецепті цукор не додаємо, замість нього будемо використовувати мед. Для ще сильнішого аромату узвару додамо гвоздику, ви також можете покласти інші спеції до смаку.

Як приготувати узвар зі спеціями

Складові:

350 г сухофруктів (або готовий набір для узвару)

3 л води

7-8 ст. л. меду

3 бутони гвоздики

1 ст. л. маку

мед до смаку

Узвар із сухофруктів: покроковий рецепт

Сушені фрукти та ягоди або їх готовий набір викладіть у друшляк і ретельно промийте під проточною водою.

Потім викладіть у велику каструлю і залийте 3 л води. Варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, щоб смак вийшов більш насиченим.

Вимкніть вогонь і додайте 3 бутони гвоздики та 1 ст. л. маку, добре перемішайте і залиште узвар остигати.

Коли узвар трохи охолоне і стане теплим, додайте мед. Перемішуйте, доки він не розчиниться. Ми додаємо 7-8 ст. л. меду, але ви можете дати трохи менше чи більше, спробуйте.

Добре охолодіть напій та подайте на стіл.


Реклама

Популярні матеріали

Beauty-засоби для комфортної зустрічі шкіри з першим яскравим...


Творчиня національної естетики й популяризаторка українського...


Beauty-історія: як був створений бренд PHYT’S та чому про нього...


Читайте також
Популярні матеріали