Отримати визнання Disciples Escoffier International для Юрія надзвичайно хвилююче. Це не тільки персональна відзнака, а й нові можливості для розвитку професійної кулінарної спільноти в Україні.
Шеф – знаний амбасадор української кухні в світі. Займається кулінарною дипломатією при підтримці Посольств та МЗС України. Юрій є лавреатом Global Chef Awards 2017 в Сінгапурі, а у 2019 році його відзначив Червоний гід Мішлен – у форматі інтерв’ю, яке прикрасило фото його молекулярного борщу.
«Відтепер Україна має право відкрити власну філію Disciples Escoffier, що вже заплановано на весну 2022 року. Це допоможе Україні посісти видатне місце у світовій гастрономії», – коментує Юрій Ковриженко.
У світі високої кухні Disciples Escoffier International є найстаршим кулінарним орденом Франції. Він створений у 1954 році учнями видатного шефа Жоржа Огюста Ескоф’є. Ескоф’є зробив справжню революцію в організації ресторанів при готелях за підтримки Цезара Рітца, легендарного засновника мережі готелів Ritz. З його ім`ям пов`язане відкриття ресторанів у вишуканих готелях Лондона, Рима, Нью-Йорка. При готелі The Ritz Paris на сьогодні діє одна з найпрестижніших кулінарних шкіл для професіоналів, яку названо на честь Ескоф’є.