«У чому тільки не маринують м`ясо для шашлику — і у вині, і у пиві, і у мінеральній воді. Напевно, кожен із цих рецептів по-своєму хороший, але я маю для вас ще один варіант маринаду. Я пропоную приготувати шашлик у гранатовому соку — ніжний, соковитий та напрочуд смачний», — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати шашлик телячий в гранатовому соку
Інгредієнти:
1 кг телятини (зашийок або лопатка)
400 мл гранатового соку (свіжовичавленого)
300 г цибулі
до смаку сіль та перець
Телячий шашлик у гранатовому соку: покроковий рецепт
Телятину зачистіть від жиру та плівок і наріжте на невеликі шматочки (2-3 сантиметри). Цибулю наріжте півкільцями. Викладіть у миску м`ясо та цибулю, посоліть і поперчіть.
Залийте м`ясо гранатовим соком і залиште на півтори години за кімнатної температури.
Нанижіть на шампури та смажте на мангалі до готовності (близько 10 хвилин), постійно перевертаючи.