«Коли всі думають про авокадо, перше слово, що спадає на думку — тост. Нічого з цим не поробиш. Особисто я обожнюю тости — з козячим сиром, з якимось рубаним м`ясом, з печеним перцем або іншими овочами. Цей підсмажений хлібець приваблює своєю хрусткою скоринкою й ароматом вершкового масла. Коли авокадо розпочало своє успішне світове турне, багато хто мізкував, що це таке і куди б його прилаштувати, окрім як зробити гуакамоле. Рішення знайшлося досить швидко. Взяли шматок хліба, зробили з нього тост і додали авокадо. Ідея всім так сподобалася, що тепер сніданок з авокадо тостом наздоганяє за популярністю вівсянку й омлет.
І ось що я подумав — цій новомодній класиці не вистачає трохи витонченості. Взяв і додав до авокадо трохи м`яса криля. Загалом, нічого наднового, адже поєднання креветок з авокадо оспівано вже багатьма кухарями. Чи варто говорити, що вийшло грандіозно смачно! Від такого сніданку просто неможливо відмовитися», — запевняє Євген Клопотенко.
Як приготувати авокадо тост із м`ясом криля:
Інгредієнти:
1 баночка м`яса криля
¼ лимона
2 скибочки хліба тостового
1 авокадо
2 яйця
25 вершкового масла
за бажанням шпинат
Авокадо тост із м`ясом криля: покроковий рецепт
Підготуйте інгредієнти для ідеального сніданку: м`ясо криля, хліб, авокадо, яйця та спеції.
Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку. Ложкою витягніть м`якоту у мисочку.
Полийте соком чверті лимона м`якоту авокадо, щоб воно залишилося красивого зеленого кольору. До того ж лимон відмінно збалансує смак м`яса криля, зробить його багатшим.
Добре розімніть авокадо виделкою, щоб воно добре змішалося з соком лимона.
Зваріть яйце пашот. Розбийте яйце в окрему місткість, поставте кип`ятитися воду. Коли вода майже закипить, акуратно вилийте яйце в сотейник, попередньо зробивши воронку. Потримайте трохи довше, ніж звичайне яйце пашот, щоб жовток більше приготувався.
Підсмажте дві скибочки тостового хліба на 25 г вершкового масла. На вершковому маслі тости завжди виходять ніжнішими та смачнішими.
Додайте м`ясо криля до авокадо. Спробуйте, посоліть і поперчіть, якщо є бажання, оскільки в м`ясі криля теж присутня сіль.
Додайте яйце до авокадо. Яйце додасть неймовірної ніжності смаку і трохи глянсовості структурі.
Викладіть суміш авокадо з яйцем і спеціями на тости, додайте шпинат або іншу зелень.