«Цей салат — просто джерело вітамінів. До того ж крім традиційних інгредієнтів я вирішив додати в нього трохи яскравої та кислої обліпихи, а замість майонезу заправив його сумішшю сметани та гірчиці. Вийшло просто чудово!», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати вальдорфський салат з куркою
Інгредієнти:
200 г курки (філе)
2 стебла селери
1 яблуко (червоне)
1 яблуко (зелене)
150 г міксу салатів
20 г обліпихи (можна брати заморожену)
30 г волоських горіхів
1 ст. л. гірчиці
2 ст. л. сметани
1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
Сіль та перець до смаку
Вальдорфський салат з куркою: покроковий рецепт
Куряче філе ріжемо на невеликі тонкі шматочки, солимо, перчимо та обсмажуємо до золотистої скоринки на сковорідці з олією.
Яблука миємо, видаляємо серцевини та ріжемо невеликими шматочками. Стебла селери ріжемо товстими шматочками, щоб вони добре відчувалися в салаті. Для соусу змішуємо гірчицю і сметану.
У салатнику змішуємо мікс салатів, яблука, селеру, обліпиху і волоські горіхи. Додаємо курку і соус, перемішуємо і подаємо. При подачі додаємо до смаку сіль, перець і ще трохи горіхів і ягід обліпихи.