Українська food-блогерка Олена Сагун поділилася рецетом дуже смачних та небанальних пасочок. Налаштовуємося на свято, незважаючи на складні обставини!
Інгредієнти на 2 паски: одна діаметром (d) 12 см та висотою (h) 10 см, друга d 15 см та h 10 см.⠀
170 г розм`якшеного вершкового масла
4 ст. л. рафінованої рослинної олії
220 г цукру
6 яєць кімнатної температури
250 г чорного шоколаду (я брала 56% какао)
230 г борошна
2 ч. л. розпушувача
дрібка солі
начинка за бажанням: у мене 200 г розморожених вишень без кісточок і 150 г чорносливу (його треба десь за півгодини-годину замочити у воді або коньяку).
Instagram: @elena_sagun
Готуємо паски
Підготовляємо форми для пасок: кладемо на дно круги пергаменту та вистилаємо ним стінки з внутрішнього боку. Переходимо до тіста. Розтоплюємо шоколад, відставляємо убік. У глибокій мисці збиваємо обидва види олії з цукром, поки вона не стане пишною та не посвітліє (в середньому 2-3 хвилини). Додаємо яйця по одному, після кожного добре збиваємо.
Якщо замочували чорнослив у коньяку, додаємо пару-трійку столових ложок коньяку, збиваємо. Вливаємо шоколад і знову добре збиваємо міксером. Додаємо борошно, розпушувач, сіль та фінально все збиваємо.
Додаємо злегка віджаті вишні та чорнослив (або іншу начинку за вашим бажанням), перемішуємо. Розкладаємо тісто по формах (вони будуть заповнені трохи менше, ніж на ⅔ приблизно). Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.
Я пекла десь 1 годину 15 хвилин, але ви орієнтуйтеся по своїй духовці. Можливо, у вас вийде швидше чи довше. Перевіряйте готовність зубочисткою, вона повинна виходити з сухих пасочок.
Готові паски-кекси дістаємо, чекаємо хвилин 10-15, виймаємо з форм, даємо повністю охолонути і прикрашаємо. Інструкції з глазурі шукайте в Instagram за тегом #foodbysagun_глазурь, а підказки з декорування дивіться в галереї.
⠀