Смачний лаймовий кекс із лохиною: простий рецепт

Готуємо з food-блогеркою Оленою Сагун

«Цього року на ринках справжній бум лохини. У мене на кухні теж бум — тішуся достатку ягід, їм їх у сирому вигляді та печу з ними пироги. Минулого тижня ми робили тарт із прошарком з лохини, а тепер ловіть рецепт простого кексу. Його можна зробити лимонним, але я вирішила взяти лайм, і мені сподобалося. Спробуйте!» — каже food-блогерка Олена Сагун.

Для круглої кексової форми діаметром 24 см (з отвором по центру) потрібно:

– 100 г розм`якшеного вершкового масла

– 50 г (7 ст. л.) рослинної рафінованої олії

– 130 г цукру

– 4 яйця кімнатної температури

– сік та цедра 2 лаймів (примітка: якщо захочете робити з лимонами, вистачить соку та цедри одного, тому що лимони більші за розміром)

– 200 г борошна (звичайного білого пшеничного)

– 1 ч. л. розпушувача

– дрібка солі

– 150 г лохини для начинки

Для глазурі:

– приблизно 150 г цукрової пудри

– сік 1 лайма (може знадобитися не весь)

Готуємо:

У глибокій мисці збиваємо міксером олію з маслом і цукром (2-3 хвилини). Додаємо яйця, збиваємо ще кілька хвилин. Вливаємо лаймовий сік, додаємо цедру та знову збиваємо. Маса розшарується — це не страшно. Додаємо борошно, розпушувач, щіпку солі, знову збиваємо.

Додаємо в тісто лохину, перемішуємо ложкою або силіконовою лопаткою.

Форму для кексу змащуємо олією, посипаємо стінки борошном. Виливаємо тісто у форму. Ставимо кекс у розігріту до 170 градусів духовку. Я випікала приблизно 40-45 хвилин, але нагадую, що ви повинні враховувати особливості своєї духовки. Слідкуйте і перевіряйте готовність зубочисткою (вона повинна виходити з кексу сухою).

Дістаємо готовий кекс із духовки, даємо повністю охолонути. Далі все залежить лише від вашої фантазії. Кекс можна не прикрашати, можна посипати цукровою пудрою, а можна полити глазур`ю. Щоб приготувати глазур, насипаємо в миску цукрову пудру, вливаємо сік половини лайма, починаємо помішувати чайною ложкою і поступово додаємо сік, що залишився (може знадобитися не весь, все залежить від бажаної густоти глазурі). Продовжуємо змішувати та дивимося на консистенцію. Як тільки ми отримуємо бажану густоту глазурі, поливаємо кекс.

Перед подачею можна прикрасити кекс лаймом, ягодами та м`ятою. І все — можна пригощатися.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали