Смачний крем-суп із баклажанів: елементарний рецепт

Готуємо з відомим українським шеф-кухарем

«Про запечені баклажани я можу розповідати дуже довго. Їхній насичений смак — це подарунок богів. Але потрібно запам`ятати одне правило: запікати баклажани потрібно так, щоб їхня шкірка трохи підгоріла. Головне при цьому — не знепритомніти від їхнього чудового аромату. Прошу вас трохи стримати себе і не з`їсти баклажани відразу, як дістанете з печі. Додайте їх до бульйону зі спеціями та іншими овочами, перебийте блендером та насолоджуйтесь ніжним смаком крем-супу з баклажанів», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати крем-суп з баклажанів?

Інгредієнти:

1 цибулина

1 морква

2 баклажани (середні)

2 зубчики часнику

2 ст. л. оливкової олії (+ для смаження овочів)

0,8-1 л води

100 мл вершків (15-20%)

2 горошини запашного перцю

1 лавровий лист

сіль та перець до смаку

Крем-суп із баклажанів: покроковий рецепт

Приготуйте овочевий бульйон. Цибулину та моркву наріжте невеликими кубиками та підрум`яньте в сотейнику з невеликою кількістю оливкової олії. Додайте 2 розчавлені зубчики часнику і прогрійте все ще 1 хвилину до появи характерного часникового аромату.

Влийте 0,8-1 л води, додайте сіль, 2 горошини духмяного перцю та 1 лавровий лист. Варіть бульйон протягом 15 хвилин до готовності моркви.

Баклажани (2 шт.) добре вимийте та обсушіть паперовим рушником. Розріжте вздовж навпіл і викладіть на лист з пергаментом. Злегка посоліть і збризніть 2 ст. л. оливкової олії.

Запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Ложкою виберіть м`якуш із запечених баклажанів.

Перекладіть у бульйон м`якуш баклажанів. Дістаньте спеції та перебийте все блендером до однорідного кремового стану.

Додайте 100 мл вершків і доведіть до смаку сіллю та перцем. Ще трохи прогрійте суп разом із вершками та одразу ж подавайте на стіл.


Реклама

Популярні матеріали

5 етапів відносин, через які проходять лише міцні пари


10 ідей манікюру, який подовжить літній настрій


Готуємо модний японський десерт моті в домашніх умовах


Читайте також
Популярні матеріали