«Я дуже багато експериментую з різними рецептами, але іноді хочеться взяти та приготувати щось традиційне та максимально наближене до початкової версії. Щоправда, не з усіма рецептами це є можливим, адже хто ж насправді знає, яким був перший борщ чи капустняк, але із синабонами зовсім інша історія. Не бійтеся цієї назви — це просто булочки з корицею і дуже цікава історія. З`явилися вони в 1985 році в Америці, де відкрили перший ресторан Cinnabon. Засновники довго працювали над тим, щоб створити найсмачнішу булочку з корицею і після довгих експериментів здобули ідеальний рецепт.
Сьогодні синабони люблять не тільки в Америці, а й у всьому світі. Усіх захопив смак легкого та повітряного тіста, просоченого неймовірно ніжною глазур`ю на основі вершкового крем-сиру та з начинкою з ароматної кориці з тростинним цукром. Оригінальний рецепт булочок із корицею передбачає виключно певний вид кориці. Але я використав звичайну мелену корицю, яка продається в кожному магазині та звичайнісінький цукор.
Щоб отримати ідеальну форму синнабонів, скористайтесь моєю порадою і не ріжте тісто на булочки ножем, щоб не зашкодити краю. Візьміть кулінарну нитку та розділіть тісто за її допомогою — ви отримаєте ідеально рівні та красиві синабони», — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати синабони
Інгредієнти:
Для тесту:
400-450 г борошна теплого
200 мл молока
1 ст. л. цукру
25 г дріжджів живих
100 г вершкового масла
½ ч. л. солі
Для начинки:
100-150 г цукру
1-2 ст. л. кориці меленої
Для глазурі:
250 г крем-сиру
1-2 ст. л. соку лимона
2 ст. л. цукрової пудри
Синабони: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування ідеальних синабонів.
У миску з 450-500 г борошна розкришіть 25 г живих пресованих дріжджів, з іншого боку миски додайте 1 ст. л. цукру та ½ ч. л. солі. Акуратно перемішайте борошно ложкою з іншими складовими тіста. Пересипте борошно з дріжджами та цукром у чашу кухонної машини. Якщо у вас немає кухонної машини, можна замісити тісто та руками. Додайте 100 г розм`якшеного вершкового масла. Для зручності можете нарізати його невеликими кубиками.
Влийте у чашу кухонної машини 200 мл теплого молока. Замішуйте тісто за допомогою насадки-гак, поки воно не збереться в кому.
Ще трохи підмісити тісто руками на кухонній поверхні або на дошці.
Зберіть тісто в кулю, перекладіть його у велику скляну миску, змащену олією. Накрийте харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 1 годину. Дуже важливо, щоб не було протягів.
Тісто, що підійшло, трохи обомніть руками і розкотіть в пласт товщиною 2-3 мм.
Поступово змастіть за допомогою кулінарного пензлика пласт тіста 100 г розм`якшеного вершкового масла.
Посипте 1-2 ст. л. меленої кориці на всій площі пласта тесту.
Зверху на корицю рівномірно розсипте 100-150 г тростинного цукру.
Скачайте пласт тіста у рулет. Візуально розділіть рулет у довжину на 6 частин та зробіть намітки.
Розріжте рулет упоперек за допомогою кулінарної нитки. Протягніть нитку знизу і розріжте рулет навхрест.
Змастіть вершковим маслом форму для запікання. Розподіліть синобони на відстані 1-2 см один від одного. Накрийте чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання. У цей час увімкніть духовку до 180 градусів. Коли синобони піднімуться, поставте в духовку на 30 хвилин.
Для глазурі змішайте 250 г крем-сиру з 2 ст. л цукрової пудри та 1-2 ст. л. лимонного соку.
Добре перемішайте глазур віночком до однорідної консистенції.
Рясно змастіть готові синабони глазур`ю, щоб вони добре просочилися. Подавайте синабони, коли вони трохи охолонуть.
Готувати — це просто!