Смачні десерти до 14 лютого, які зможе приготувати кожен

Корисний десерт у вигляді серця та всіма улюблені солодощі з дитинства

До чого слова, коли на небі зірки, а на столі запалені свічки та найсмачніші у світі десерти? Погодьтеся, що романтична вечеря в День Святого Валентина — мабуть, один з найвитонченіших і незабутніх способів освідчення в коханні.

Обираємо варіанти від екоактивістки та засновниці компанії Glossary Organic Products і екофонду Glossary Foundation Анастасії Цибуляк.

«День Святого Валентина — чудова нагода висловити любов не лише до своєї другої половинки, а й до всіх, хто нам дорогий. Це привід зателефонувати батькам, бабусям, дідусям, братам, сестрам, близьким друзям і, звісно, не забути подякувати нашій планеті. У цей день хочеться підняти настрій чимось смачненьким і солоденьким. Бажаю вам смачного та незабутнього Дня Святого Валентина. Готуємо разом!», — пропонує Анастасія.

Смачні десерти до 14 лютого, які зможе приготувати кожен

Фінікові сердечка в шоколаді

Зважаючи на обмежений час через особливі обставини, пропоную простий лайфхак: приготувати фінікові сердечка в органічному шоколаді. Можна використовувати молочний або чорний шоколад; у моєму випадку — чорний без цукру. Це неймовірно смачно, красиво, швидко й оригінально. Вам знадобиться усього лише два інгредієнти: якісний, смачний шоколад та сушені фініки.

Готуємо найромантичніший десерт до 14 лютого:

Спочатку дістаньте кісточки з фініків та розкрийте їх так, щоб візуально кожен фінік нагадував серце — як на відео.

Розтопіть шоколад на водяній бані. 

Візьміть дерев’яну шпажку та використайте її для того, щоб занурити фінік у шоколад.

Підійміть його та почекайте трішки, щоб зайвий шоколад стік.

Викладіть готовий фінік на пергаментний папір.

Якщо є бажання — можна використати органічну присипку або ж залишити їх такими, як є. Готово!

Горішки зі згущеним молоком

Тісто:

200 г вершкового масла (жирністю 82%)

100 г яєць (2 шт.)

110 г цукрової пудри

ванільний цукор 

340 г борошна 

30 г мигдалевого борошна

Карамельно-вершковий крем:

250 г вершкового масла (жирністю 82%, кімнатної температури)

250 г вареного згущеного молока 

Приготуємо горішки:

  • Збиваємо за допомогою вінчика вершкове масло, воно має бути кімнатної температури. 
  • Додаємо цукрову пудру та ванільний цукор. Перемішуємо.
  • Додаємо яйця кімнатної температури. Знову перемішуємо. На цьому етапі можуть з’явитися грудочки, це може бути через те, що ви використали холодні яйця. Як тільки ми додамо борошно — текстура стане однорідною.
  • Додаємо борошно та сіль, замішуємо тісто за допомогою силіконової лопатки. 
  • Довго вимішувати не потрібно, борошно має зволожитись. 
  • Обгортаємо тісто харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години.
  • Дістаємо тісто з холодильника та формуємо кульки.для горішниці потрібні кульки вагою по 8-9 г Якщо у вас інша горішниця, треба буде тестувати, можливо, вагу кульки потрібно буде збільшити.
  • Розігріваємо горішницю та закладаємо у форми кульки з тіста та випікаємо 2-3 хв. 
  • Дістаємо половинки горішків з форми.
  • За допомогою сита робимо край горішка красивим та гладеньким.

Приготуємо начинку:

  • Змішуємо вершкове масло кімнатної температури з вареним згущеним молоком та збиваємо міксером. Начинка має тримати форму. 
  • Перекладаємо начинку в кондитерський мішок.
  • Наповнюємо половинки начинкою, в одну додаємо обсмажений волоський горіх та збираємо горішки. 
  • Перед тим, як ласувати горішками, поставте їх в холодильник, мінімум на одну годину.

Реклама

Популярні матеріали

В Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні


Гід головними модними трендами сезону весна-літо — 2025


Головні б'юті-тренди, виклики та соціальна відповідальність:...


Читайте також
Популярні матеріали