«Кукурудзяне борошно, мамалига або полента — напрочуд смачна каша, яку впевнено можна віднести до традиційної української кухні. Її готують просто з маслом, з додаванням солоного сиру, овочів або м’яса. Вона чудово поєднується практично з усіма цими продуктами. Я пропоную свій варіант цієї каші — поленту з грибами і лимоном. Гриби з вершками разом з горіхами, соком і цедрою лимона ідеально доповнять ніжний смак кукурудзи», — радить Євген Клопотенко.
Смачна полента з грибами і лимоном
Інгредієнти:
1 склянка кукурудзяної крупи (поленти)
500 г глив
1 лимон (сік та цедра)
1 ст. л. соняшникової олії
200 мл вершків (30 % жирності)
30 г волоських горіхів
1 пучок петрушки
сіль до смаку
Полента з грибами і лимоном: покроковий рецепт
Кукурудзяну крупу насипте в сито і промийте під проточною водою. Перекладіть крупу в каструлю, додайте 1-2 дрібки солі й залийте 3 склянками окропу. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Зменште вогонь до мінімуму і варіть крупу до готовності 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Це важливо! Коли крупа буде готова, зніміть кашу з вогню і залиште під кришкою на 20 хвилин.
Гриби крупно наріжте й обсмажуйте на сковороді або в сотейнику із соняшниковою олією, поки гриби не стануть м’якими. Додайте вершки, цедру лимона, натерту на тертці, подрібнені ядра горіхів і сік лимона. Тушкуйте 3-4 хвилини на маленькому вогні, додайте сіль до смаку. Подавайте тушковані гриби на кукурудзяній каші разом з подрібненою зеленню.