Смачна полента з грибами та лимоном: простий рецепт

Готуємо вишукану страву нашвидкуруч

«Кукурудзяне борошно, мамалига або полента — напрочуд смачна каша, яку впевнено можна віднести до традиційної української кухні. Її готують просто з маслом, з додаванням солоного сиру, овочів або м’яса. Вона чудово поєднується практично з усіма цими продуктами. Я пропоную свій варіант цієї каші — поленту з грибами і лимоном. Гриби з вершками разом з горіхами, соком і цедрою лимона ідеально доповнять ніжний смак кукурудзи», — радить Євген Клопотенко.

Смачна полента з грибами і лимоном

Інгредієнти:

1 склянка кукурудзяної крупи (поленти)

500 г глив

1 лимон (сік та цедра)

1 ст. л. соняшникової олії

200 мл вершків (30 % жирності)

30 г волоських горіхів

1 пучок петрушки

сіль до смаку

Полента з грибами і лимоном: покроковий рецепт

Кукурудзяну крупу насипте в сито і промийте під проточною водою. Перекладіть крупу в каструлю, додайте 1-2 дрібки солі й залийте 3 склянками окропу. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Зменште вогонь до мінімуму і варіть крупу до готовності 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Це важливо! Коли крупа буде готова, зніміть кашу з вогню і залиште під кришкою на 20 хвилин.

Гриби крупно наріжте й обсмажуйте на сковороді або в сотейнику із соняшниковою олією, поки гриби не стануть м’якими. Додайте вершки, цедру лимона, натерту на тертці, подрібнені ядра горіхів і сік лимона. Тушкуйте 3-4 хвилини на маленькому вогні, додайте сіль до смаку. Подавайте тушковані гриби на кукурудзяній каші разом з подрібненою зеленню.


Реклама

Популярні матеріали

Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Читайте також
Популярні матеріали