Сьогодні разом з українською food-блогеркою Яною Станішевською готуємо елементарний і при цьому неймовірно смачний десерт, який можна приготувати нашвидкуруч.
«Шарки з яблуками та сиром готуються швидко, запікаються дуже швидко, а з`їдаються блискавично», — попереджає Яна Станішевська.
Нам знадобиться:
280 г борошна
1 яйце
70-80 г цукру
7 ст. л. рослинної олії
10 г розпушувача
1/2 палички ванілі або 1/5 ч. л. екстракту ванілі
Начинка:
0,5 кг яблук
2 ст. л. цукру
25 г вершкового масла
Починаємо з тіста:
Перетираємо блендером сир з цукром до гладкої однорідної маси (можна через сито 2-3 рази), потім додаємо яйце, ваніль та олію.
Все перемішуємо (це можна робити навіть ложкою), всипаємо борошно та розпушувач. Перед цим дуже раджу борошно просіяти — тісто виходить легше. Вимішуємо тісто хвилини 4, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник, поки готуємо начинку.
Начинка:
Яблука очищаємо та нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді обсмажуємо яблука з цукром на вершковому маслі: я все закидаю одночасно на гарячу сковорідку. Випарюємо вологу з яблук хвилин 7. Коли яблука стають м`якими, а ви, проводячи лопаткою по сковорідці, не бачите від них соку — начинка готова.
Тісто ділимо на 4 частини та скачуємо кожну в кульку. Кульки розкочуємо тонко, у мене виходять коржики приблизно розміром з тарілку. Розрізаємо кожен коржик на 4 частини, робимо надрізи та загортаємо начинку.
Нічим не змащуємо, одразу відправляємо у духовку. У звичайній духовці випікаємо 20 хвилин (деко ставимо на нижній рівень).
У тісті сир не відчувається взагалі, і таке відчуття, що воно дріжджове. Начинки можуть бути будь-які: наприклад, зливу або інжир, сир із родзинками або густе повидло (яке не тече, інакше пригорятиме).