Салат з кіноа — ідеальний варіант для тих, хто віддає перевагу смачним та збалансованим стравам. Влітку, коли хочеться більш легкої їжі, він може бути й сніданком/вечерею, і повноцінним обідом. До речі, його можна легко зробити веганським. Він простий у приготуванні та має особливе поєднання смаків. Незалежно від того, любите ви кіноа чи готуєте його рідко, цей салат стане вашим улюбленим.
Шеф-кухар Світу кави, надихнувшись кухнею Азії, створив страву, що поєднує в собі насиченість білкового кіноа, свіжість зелених овочів та солодкість мангового пюре. Родзинкою салату є полива на основі соєвого соусу, що відкриває нові смакові якості страви.
Інгредієнти:
Листя салату — 20 г
Листя шпинату — 10 г
Морква — 30 г
Огірок — 30 г
Кінза і мʼята — 3 г
Кіноа — 100 г
Яйце пашот — 1 шт.
Тахіні — 30 г
Соєвий соус — 5 г
Кунжутна олія — 15 г
Паростки — 5 г
Пюре манго — 15 г
Кунжут — 2 г
Приготування:
Варимо кіноа до готовності.
Змішуємо соєвий соус, кунжутну олію (можна замінити оливковою), тахіні.
Відварюємо яйце пашот.
Моркву та огірок натираємо на терці та змішуємо з соусом.
Викладаємо зелень, кіноа, яйце, моркву та огірок, поливаємо пюре манго, посипаємо кунжутом і прикрашаємо паростками.