Шоколадно-сирковий пиріг: покроковий рецепт від Лілії Ребрик

Елементарний у приготуванні десерт, який смакує усім

В своєму Instagram Лілії Ребрик час від часу ділиться з підписниками власними рецептами під хештегом #рецептивідліліребрик.

«Я писала, але про всяк випадок наголошу ще раз — я не кухар. Раджу вам те, що скуштувала сама і те, що сама приготувала. Почну я з рецепта, який фігуру особливо не збереже, проте дуже потішить своєю смакотою! Але, дівчата, ті, хто на дієті, точно кажу, що шматочок до 12-ї можна. Він як «Баунті» — тане у роті», — пише актриса.

Приготування починаємо з начинки. Беремо:

400 грам творогу (5% або 9%);

додаємо 3 яйця;

200 гр сметани (20% або 15%);

125 гр цукру (можно менше);

10 гр ванільного цукру;

1 столову ложку картопляного крохмалю.

Все це перемішуємо блендером і відкладаємо —  начинка має трохи постояти.

Беремося за тісто:

250-300 гр борошна;

125 гр масла вершкового;

100 гр цукру;

1 чайна ложка розпушувача;

50 гр какао.

Все розітріть руками, щоб вийшла дрібна мокра крихта. Беремо форму, кладемо пергамент (важливо: непотрібно нічим мастити), трохи більше половини тіста викладаємо у форму, заливаємо начинкою і зверху ще тістом. Ставимо у розігріту духовку на 180 градусів на 40 хвилин. Десерт готовий.


Реклама

Популярні матеріали

Ці балетки — улюблене взуття Ніколь Кідман і Джіджі Хадід на...


Штани-аладдіни — головний тренд літа-2025: як носити та де шукати...


Головні модні знахідки липня в нових колекціях українських...


Читайте також
Популярні матеріали