Шоколадні торти люблять і діти, і дорослі. Якщо у вас з якоїсь причини немає доступу до духовки або ж ви просто не хочете надто морочитися зі складною випічкою, спробуйте простий рецепт. Цей десерт на 8 осіб готується менше ніж годину — ідеальне рішення, коли друзі вирішили наскочити до вас у гості.
Складові:
Шоколадне печиво — 200 г
Вершкове масло — 100 г
Шоколад (чорний) — 400 г
Вершки 35%-ї жирності (густі) — 150 мл
Фісташки (очищені, несолоні) — 125 г
Спосіб приготування шоколадного торта:
Печиво збийте з вершковим маслом у блендері.
Викладіть на дно прямокутної посудини харчову плівку, а поверх отриману масу.
Фісташки подрібніть. Шоколад поламайте на дрібні шматочки та покладіть у миску.
Вершки доведіть до кипіння та вилийте на шоколад. Додайте 3/4 фісташок та перемішайте.
Вилийте у форму, посипте рештою фісташок та поставте в холодильник на 2 години.