Що приготувати з кабачків: рецепти на сніданок, обід і вечерю

Повноцінне меню з кабачками на цілий день

Поки весь інтернет жартує над врожаєм кабачків (бо їх, як і завжди, цього року вродило дай боже) авторка кулінарного блогу «Котлетка» та головна редакторка першого гастрономічного порталу SHUBA Маша Сердюк пропонує підійти до кабачків раціонально та приготувати з них різні смачні страви.

Кабакові оладки на сніданок

кабачки — 2 шт. 

яйця — 1 шт. 

борошно або панірувальні сухарі — 2 ст. л. 

сіль, перець — до смаку

олія — для смаження

Фото: laurenslatest.com

Кабачки помити, витерти насухо паперовим рушником. Натерти на дрібну тертку. Відтиснути рідину, додати яйце, сіль, перець, борошно або панірувальні сухарі. Все добре перемішати та швидко викласти ложкою на розпечену та змащену олією пательню. Смажити до засмаглої скоринки з обох боків. Перед подачею викласти на паперові рушники, щоб вони всотали зайву олію.

Кабачкова запіканка на обід

кабачки або цукіні — 4 шт.

часник — 2 зубчики

крем-сир — 250 г

вершки 33% — 3 ст. л.

терта моцарела — 1 склянка

суміш італійських трав — 1 ч. л.

сіль, перець — до смаку

олія — 1 ст. л.

тертий пармезан — 2 ст. л.

петрушка — для прикраси

Фото primaverakitchen.com

Розігрійте духовку до 200 градусів. Кабачки наріжте кружальцями завтовшки з палець. Змішайте в мисці кабачки, олію, сіль, перець, італійські трави та подрібнений часник. В іншу миску додайте вершковий сир, вершки, дрібку солі й перцю. Перемішайте до повного з’єднання та відставте. 

Форму для запікання змажте олією, викладіть кабачки рядками-стовпчиками. Змажте крем-сиром і посипте тертою моцарелою. Випікайте 20-25 хвилин або поки цукіні не стануть м’якими, а сир не розплавиться і не стане пухирчастим. Потім дістаньте з духовки та посипте тертим пармезаном. Поверніть запіканку в духовку на 3 хвилини, поки сир зверху не стане золотаво-коричневим. Перед подачею присипте дрібно нарізаною петрушкою.

Кабачкова салатка на вечерю 

молодий кабачок або цукіні — 1 шт.

фета — 100 г

улюблені горішки — 2 ст. л.

мікрогрін — до смаку

сіль, перець — до смаку

олія, лимонний сік — для заправки

Фото: aline-made.com

Кабачок вимити, витерти насухо. Овочечисткою нарізати тоненькими широкими смужками, щоб вийшла така собі локшина. Скласти в миску, додати улюблену зелень-мікрогрін, горішки та розкришений сир фета. Посолити, поперчити, скропити лимонним соком та олією. 

Кабачкова ікра на перекус

кабачки — 3 шт.

морква — 1 шт.

болгарський перець —  1 шт.

часник — 2 зубчики

ріпчаста цибуля — 1 шт.

томатна паста — 100 г

сіль, перець — до смаку

олія — для смаження

Фото: momsdish.com

Овочі помити, витерти насухо. Моркву, часник і цибулю почистити, з перцю видалити насіння. Часник пропустити через прес, все інше порізати дрібненькими кубиками. Обсмажити цибулю у добре розігрітій і змащеній олією глибокій пательні, поки вона не стане м’якою та прозорою. Додати часник, смажити разом ще хвилинку.

Потім додати нарізані овочі, томатну пасту, ще трошки олії та кілька столових ложок води. Перемішати, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і залишити тушкуватися під кришкою хвилин на 20-30, періодично помішуючи. Рідина має уваритися та загустіти. Готову ікру охолодити перед подачею. На бажання можна подрібнити ікру блендером для більш ніжної консистенції.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали