Аби ризото вийшло ніжним, готуємо його на правильному сорті рису з овочевим бульйоном, ділиться рецептом Євген Клопотенко на своєму сайті. Пікантності страві додадуть білі гриби і сухе вино. А пармезан та базилік внесуть свіжість та яскравий смак.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ:
1 склянка рису (арборио). 150 г білих грибів. 100 мл білого сухого вина. 100 г кореня селери. 1 шт. цибулі. 1 шт. моркви. 1 зубчик часнику. 2 горошини духмяного перцю. 5 шт. томатів (койтейльних). 25 г вершкового масла. 25 г пармезану. 2 гілочки базиліку. за смаком сіль. |
РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
Ризото приготуйте на овочевому бульйоні. Але цілком можна використовувати курячий бульйон або воду. Тільки обов`язково підливайте теплу рідину — це важливо! Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери (100 г) залийте 1 літром води. Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин. Тчим часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком. Білі гриби (150 г) наріжте більшими шматками.
Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом (25 г), доки цибуля не стане прозорою.
Додайте білі гриби (150 г) і випаріть рідину, що виділилася. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, необхідно попередньо їх розморозити.
Додайте рис арборіо (1 склянка) — це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів. Обсмажте рис впродовж 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів.
Додайте біле сухе вино (100 мл) і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.
Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному ополонику і випарюйте, продовжуйте процедуру протягом 15-20 хвилин, поки різото не звариться. Спробуйте рис, він повинен залишатися ще твердим всередині і м`яким зовні. Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури.
В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням. Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезаном і прикрасивши листочками базиліку.