Рецепт тостів з куркою та яйцем пашот

Смачний та корисний початок дня

«Не можу сказати, що в мене завжди багато часу на приготування сніданку, але я люблю цей перший прийом їжі, тому що він задає настрій на цілий день. На сніданок у мене завжди максимально прості, але водночас поживні страви. Повірте, мені теж не хочеться практично після пробудження годину простояти біля плити. Я пропоную приготувати тости з яйцем пашот і куркою, причому 80% роботи за вас зробить духовка, поки ви будете збиратися», — ділиться лайфхаком Євген Клопотенко.

Складові:

2 скибочки хліба для тостів

1 куряче яйце

1 ст. л. оцту (для відварювання яйця)

50 г курячого філе

сік та цедра половини лимона

1 ст. л. оливкової олії

10 г сиру пармезан

1 гілочка базиліку

20 г листя салату

сіль та перець до смаку

Тости з куркою та яйцем пашот: покроковий рецепт

Візьміть 50 г курячого філе, збризніть соком лимона та оливковою олією. Посоліть і поперчіть. Розігрійте духовку до 180 градусів та поставте філе запікатися 20 хвилин.

Далі потрібно зробити тости. Візьміть дві скибочки хліба і зробіть тости в тостері або підсмажте на сухій сковороді.

Поки запікається м’ясо, готуємо яйце пашот. У невеликій каструлі необхідно довести воду практично до кипіння, додати 1 ст. л. оцту, а потім круговими рухами ложки зробити вир, у центр якого розбити яйце. Варити 3 хвилини, а потім дістати шумівкою та дати воді стекти. Відкладаємо на тарілку.

Збираємо тости: беремо тости з хліба, викладаємо запечену курячу грудку, нарізану довільними шматками, зверху — 10 г сиру пармезан, нарізаного слайсами, потім 20 г листя салату і листя базиліку, посипаємо лимонною цедрою і завершальний етап — яйце. Останнє гратиме роль соусу. Зверху можна посипати свіжомеленим перцем і посолити за бажанням.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали