Рецепт тостів з куркою та яйцем пашот

Смачний та корисний початок дня

«Не можу сказати, що в мене завжди багато часу на приготування сніданку, але я люблю цей перший прийом їжі, тому що він задає настрій на цілий день. На сніданок у мене завжди максимально прості, але водночас поживні страви. Повірте, мені теж не хочеться практично після пробудження годину простояти біля плити. Я пропоную приготувати тости з яйцем пашот і куркою, причому 80% роботи за вас зробить духовка, поки ви будете збиратися», — ділиться лайфхаком Євген Клопотенко.

Складові:

2 скибочки хліба для тостів

1 куряче яйце

1 ст. л. оцту (для відварювання яйця)

50 г курячого філе

сік та цедра половини лимона

1 ст. л. оливкової олії

10 г сиру пармезан

1 гілочка базиліку

20 г листя салату

сіль та перець до смаку

Тости з куркою та яйцем пашот: покроковий рецепт

Візьміть 50 г курячого філе, збризніть соком лимона та оливковою олією. Посоліть і поперчіть. Розігрійте духовку до 180 градусів та поставте філе запікатися 20 хвилин.

Далі потрібно зробити тости. Візьміть дві скибочки хліба і зробіть тости в тостері або підсмажте на сухій сковороді.

Поки запікається м’ясо, готуємо яйце пашот. У невеликій каструлі необхідно довести воду практично до кипіння, додати 1 ст. л. оцту, а потім круговими рухами ложки зробити вир, у центр якого розбити яйце. Варити 3 хвилини, а потім дістати шумівкою та дати воді стекти. Відкладаємо на тарілку.

Збираємо тости: беремо тости з хліба, викладаємо запечену курячу грудку, нарізану довільними шматками, зверху — 10 г сиру пармезан, нарізаного слайсами, потім 20 г листя салату і листя базиліку, посипаємо лимонною цедрою і завершальний етап — яйце. Останнє гратиме роль соусу. Зверху можна посипати свіжомеленим перцем і посолити за бажанням.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали