Рецепт свіжого та ситного салату від українського шеф-кухаря

А також корисної заправки до нього

Шеф та волонтер «Наша мета» Сергій Денисов поділився простим рецептом неймовірно смачного та поживного салату.

Інгредієнти:

Кіноа 

Вода 

Куркума мелена 

Рукола

Огірки без шкірки

Томат

Авокадо

М`ята, петрушка, кінза

Зелена цибуля

Заправка:

2 ст. л подрібненого лимона

1 ст. л. фінікового сиропу

Спеції за смаком (пластівці паприки, коріандр, зіра)

1. Воду доводимо до кипіння і засипаємо біле кіноа з куркумою, варимо під кришкою 15 хв. Вода повинна вся вбратися, далі даємо охолонути.

2. Нарізаємо зелень як подобається або можна крупно порвати. Овочі ріжемо дрібними кубиками. За бажанням можна додати відварений нут.

3. Змішуємо овочі, зелень та кіноа, заправляємо за смаком. Для досконалого смаку залишаємо на 1 годину в холодильник. Подаємо зы рваною руколою, за бажанням можна збризнути оливковою олією Extra Virgin.

Фініковий сіроп

1 чашка фініків без кісточок

1 чашка окропу

1 ч. л. подрібненого лимона (лайма або мікс)

1. Заливаємо фініки окропом і залишаємо на годину.

2. Додаємо подрібнений цитрус і пробиваємо блендером до однорідності.

Зберігаємо в холодильнику 3 тижні. Пам`ятаємо, що термін зберігання залежить від того, як дотримуємося правил користування. Також його можна розлити за формами та заморозити порційно.

 


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Апетитні кольори та інноваційні матеріали у новій колекції...


Читайте також
Популярні матеріали