Євген Клопотенко поділився простим рецептом найсмачнішої окрошки: її можна їсти на обід або залишити як ситну вечерю.
Як приготувати окрошку
Складові:
Для окрошки:
4 свинячих ребра
1 яйце
2-3 огірки
250 г редису
1 стебло цибулі
1 стебло селери (за бажанням)
8 гілочок кропу
сіль, перець до смаку
Для заправки:
300 мл квасу світлого
200 мл сироватки або кефіру
100 г сметани
1 ч. л. американської гірчиці або будь-якої негострої
сіль до смаку
Покроковий рецепт ідеальної окрошки зі свинячими ребрами:
Духовку розігрійте до 180 градусів. Свинячі ребра посоліть і поперчіть. Запікайте в духовці протягом 30-40 хвилин, дайте охолонути, зріжте м’ясо і наріжте його.
Яйце варіть протягом 10 хвилин, очистьте та наріжте. Огірки, редис, цибулю і селеру помийте і дрібно наріжте. Якщо хочете, щоб овочі пустили сік, трохи присипте їх сіллю.
Кріп помийте, відріжте стебла і дрібно посічіть.
Приготуйте заправку: в окремій посудині змішайте всі інгредієнти: 300 мл квасу світлого, 200 мл сироватки або кефіру, 100 г сметани, 1 ч. л. американської гірчиці та сіль до смаку.
Викладіть усі інгредієнти у велику каструлю та залийте заправкою. Відправте в холодильник щонайменше на годину.