Рецепт найсмачнішої окрошки

Готуємо освіжаючу літню страву

Євген Клопотенко поділився простим рецептом найсмачнішої окрошки: її можна їсти на обід або залишити як ситну вечерю.

Як приготувати окрошку

Складові:

Для окрошки:

4 свинячих ребра

1 яйце

2-3 огірки

250 г редису

1 стебло цибулі

1 стебло селери (за бажанням)

8 гілочок кропу

сіль, перець до смаку

Для заправки:

300 мл квасу світлого

200 мл сироватки або кефіру

100 г сметани

1 ч. л. американської гірчиці або будь-якої негострої

сіль до смаку

Покроковий рецепт ідеальної окрошки зі свинячими ребрами:

Духовку розігрійте до 180 градусів. Свинячі ребра посоліть і поперчіть. Запікайте в духовці протягом 30-40 хвилин, дайте охолонути, зріжте м’ясо і наріжте його.

Яйце варіть протягом 10 хвилин, очистьте та наріжте. Огірки, редис, цибулю і селеру помийте і дрібно наріжте. Якщо хочете, щоб овочі пустили сік, трохи присипте їх сіллю.

Кріп помийте, відріжте стебла і дрібно посічіть.

Приготуйте заправку: в окремій посудині змішайте всі інгредієнти: 300 мл квасу світлого, 200 мл сироватки або кефіру, 100 г сметани, 1 ч. л. американської гірчиці та сіль до смаку.

Викладіть усі інгредієнти у велику каструлю та залийте заправкою. Відправте в холодильник щонайменше на годину.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали