Рецепт на 14 лютого: ромова баба з чоризо

Готуємо з Євгеном Клопотенком

«При приготуванні цього десерту я вирішив застосувати один із найулюбленіших своїх прийомів — поєднати солодке та солоне. І хоча сам рецепт ромової бабки можна вважати майже класичним, та з додаванням солоно-гострої ковбаси чоризо він починає набувати абсолютно нових ноток смаку. Обов’язково спробуйте це незвичайне поєднання», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати ромову бабу з чоризо

Інгредієнти

Для тіста:

200 г борошна

200 г масла вершкового

4 яйця

50 мл молока

1 уп. дріжджів сухих

4 ст. л. цукру

1 дрібка солі

20 г ядер волоських горіхів

Для просочування:

200 мл води

1–2 мл ромової есенції

3 ст. л. цукру

Ромова баба з чоризо: покроковий рецепт

Відміряйте потрібну кількість борошна і просійте через сито у велику миску. Для точності використовуйте ваги.

Додайте до борошна цукор, сіль, дріжджі та розтоплене вершкове масло і добре перемішайте. Введіть у тісто яйця та замісіть ложкою або вінчиком. Тісто за консистенцією має нагадувати дуже густу сметану.

Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 20–30 хвилин, після чого обімніть тісто, що піднялося, руками і дайте йому ще раз піднятися протягом 20 хвилин.

Розкладіть тісто в керамічні форми або чашки, змащені маслом, заповнивши їх на 2/3 об’єму.

Випікайте в духовці за температури 180 °С протягом 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Дістаньте кекси з духовки і дайте їм охолонути, а потім обережно вийміть їх із форм. Приготуйте рідину для просочування: у невеликій каструльці змішайте цукор із водою і злегка нагрійте, щоб цукор повністю розчинився. Додайте ромову есенцію або ром (40 мл) та перемішайте.

Викладіть ромові баби на глибокі тарілки, просочіть їх сиропом, викладіть зверху подрібнену чоризо та волоські горіхи.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали