Рецепт гарбузової каші з рисом та в’яленою журавлиною

Поживна та дуже смачна!

«Гарбуз можна запікати в духовці з медом, вершковим маслом і корицею, із нього можна готувати крем-суп, додавати в салати у будь-якому вигляді — вареному, запеченому й навіть сирому. Цей овоч може бути смачною начинкою для пирога, а ще з нього можна готувати киш або додавати його в печеню або плов. Як відзначають дієтологи, гарбуз — це не тільки смачний продукт харчування, а й корисний», — розповідає Євген Клопотенко.

Як приготувати гарбузову кашу з рисом та в’яленою журавлиною

Інгредієнти:

450 г очищеного гарбуза

200 мл води

350 мл молока

150 г рису

50 г вершкового масла

2 ст. л. цукру

1 паличка кориці

½ ч. л. солі

2 ст. л. в`яленої журавлини

мед опціонально під час подачі

Рецепт гарбузової каші з рисом та в’яленою журавлиною: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування гарбузової каші з рисом. Якщо хочете отримати більш кашеподібну консистенцію, рис попередньо можна не промивати, щоб не змивати крохмаль.

Візьміть 450 г очищеного гарбуза та наріжте приблизно однаковими шматочками.

Складіть гарбуз у каструлю, залийте 200 мл води. Рідина не повинна повністю покривати гарбуз. Після цього накрийте кришкою, зробіть середній вогонь і тушкуйте приблизно 10 хвилин.

Потім додайте 2 ст. л. цукру, паличку кориці, 350 мл молока та ½ ч. л. солі. Остання потрібна для балансу смаку. Доведіть кашу до кипіння, а потім зменшить вогонь до середнього та накрийте кришкою. Варіть 5-7 хвилин. Я додав 2 ст. л. цукру, але ви можете додати менше, залежно від солодкості гарбуза та своїх особистих уподобань.

Всипте 150 г рису та рівномірно розподіліть, але не мішайте. Накрийте кришкою та готуйте 20-25 хвилин на повільному вогні.

Дістаньте з каші паличку кориці — вона вже віддала свій смак. Додайте 50 г вершкового масла та перемішайте дерев`яною ложкою.

Слідом за маслом додайте 2 ст. л. журавлини і теж перемішайте дерев`яною ложкою. Варіть ще 1-2 хвилини, потім зніміть із вогню й залиште на 15 хвилин.

Якщо хочете, шматочки гарбуза можна акуратно розім`яти або залишити їх цілими. За бажання подавайте кашу з медом.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали