«Гарбуз можна запікати в духовці з медом, вершковим маслом і корицею, із нього можна готувати крем-суп, додавати в салати у будь-якому вигляді — вареному, запеченому й навіть сирому. Цей овоч може бути смачною начинкою для пирога, а ще з нього можна готувати киш або додавати його в печеню або плов. Як відзначають дієтологи, гарбуз — це не тільки смачний продукт харчування, а й корисний», — розповідає Євген Клопотенко.
Як приготувати гарбузову кашу з рисом та в’яленою журавлиною
Інгредієнти:
450 г очищеного гарбуза
200 мл води
350 мл молока
150 г рису
50 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
1 паличка кориці
½ ч. л. солі
2 ст. л. в`яленої журавлини
мед опціонально під час подачі
Рецепт гарбузової каші з рисом та в’яленою журавлиною: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування гарбузової каші з рисом. Якщо хочете отримати більш кашеподібну консистенцію, рис попередньо можна не промивати, щоб не змивати крохмаль.
Візьміть 450 г очищеного гарбуза та наріжте приблизно однаковими шматочками.
Складіть гарбуз у каструлю, залийте 200 мл води. Рідина не повинна повністю покривати гарбуз. Після цього накрийте кришкою, зробіть середній вогонь і тушкуйте приблизно 10 хвилин.
Потім додайте 2 ст. л. цукру, паличку кориці, 350 мл молока та ½ ч. л. солі. Остання потрібна для балансу смаку. Доведіть кашу до кипіння, а потім зменшить вогонь до середнього та накрийте кришкою. Варіть 5-7 хвилин. Я додав 2 ст. л. цукру, але ви можете додати менше, залежно від солодкості гарбуза та своїх особистих уподобань.
Всипте 150 г рису та рівномірно розподіліть, але не мішайте. Накрийте кришкою та готуйте 20-25 хвилин на повільному вогні.
Дістаньте з каші паличку кориці — вона вже віддала свій смак. Додайте 50 г вершкового масла та перемішайте дерев`яною ложкою.
Слідом за маслом додайте 2 ст. л. журавлини і теж перемішайте дерев`яною ложкою. Варіть ще 1-2 хвилини, потім зніміть із вогню й залиште на 15 хвилин.
Якщо хочете, шматочки гарбуза можна акуратно розім`яти або залишити їх цілими. За бажання подавайте кашу з медом.