Рецепт дуже смачних картопляників із грибами

Готуємо з Євгеном Клопотенком

«Що можна приготувати з картоплі? Просто зварити, зробити пюре або посмажити. Але давайте включимо фантазію і приготуємо щось більш цікаве. Наприклад, картопляники. Для начинки цього разу я вибрав гриби з цибулею. Це трохи нагадує картопляні зрази з грибами, тільки набагато смачніше. Картопляники випікаються в духовці, а не смажаться в олії, і виходять божественно ніжними. А ще я вирішив приготувати на диво простий і смачний соус жу, який ідеально доповнює цю страву. Ви обов’язково повинні спробувати», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати картопляники з грибами

Інгредієнти

5-6 шт. картоплі

200 г борошна

200 г печериць (5-6 шт.)

3 яйця

20-25 г вершкового масла

2 зубчики часнику

200-300 г яловичих кісток (для соусу)

15-20 г білого сухого вина (для соусу)

1 цибуля

2-3 дрібки солі

Картопляники з грибами: покроковий рецепт

Картоплю (5-6 шт.) очистіть і наріжте довільними невеликими кубиками. Головне, щоб вони були приблизно однаковими і картопля проварилася рівномірно. Кубики картоплі покладіть у сотейник, додайте 2 зубчики часнику і сіль за смаком. Залийте водою і відваріть приблизно 20 хв. до готовності картоплі.

Злийте воду з готової картоплі, витягніть зубчики часнику, вони потрібні були для аромату, і зробіть пюре. Тут важливо залишити в пюре якомога менше рідини, так тісто для картопляників вийде ідеальної консистенції. У картопляне пюре додайте 2 жовтки і посоліть за смаком. Перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Додайте приблизно 200 г борошна. Якщо ви відчуваєте, що борошна трохи не вистачає, можна додати ще трохи. Добре вимішайте тісто, воно повинно бути щільним і не падати з ложки.

Печериці (200 г) добре промийте і порубайте дуже дрібним кубиком. Очистіть одну цибулину і наріжте її приблизно таким же дрібним кубиком, як і гриби.

Розігрійте сковороду з 1 ст. л. рослинної олії і обсмажте гриби до випаровування рідини. Потім зменшіть вогонь і додайте до грибів кубики цибулі. Смажте на невеликому вогні до прозорості цибулі. Готові гриби з цибулею викладіть на серветку, щоб прибрати зайву вологу і жир.

Сформуйте з картопляного тіста круг, як для вареників. Викладіть всередину начинку з грибів.

Закрийте начинку шаром тіста і сформуйте кульку, приблизно як для пиріжків. Я рекомендую змочити руки в холодній воді, так картопляне тісто не липнутиме до рук.

Змастіть підготовлені картопляники яєчним жовтком і випікайте в духовці при 180 градусах приблизно 20 хвилин.

Тепер приготуйте соус жу. В ту ж сковороду, на якій смажили гриби з цибулею, викладіть кістки (200-300 г), трохи присипані борошном. Смажте на сильному вогні без олії приблизно 4-5 хвилин до утворення рум`яної скоринки.

Потім викладіть кістки зі сковороди і дайте їй охолонути приблизно хвилину. Потім поверніть сковороду на середній вогонь і додайте 15-20 г вина.

Потім додайте 20-25 г вершкового масла і посоліть за смаком. Зачекайте кілька хвилин до випарювання вина. Так ви отримаєте ідеально смачний соус.

По можливості готовий соус краще процідити через сито, він вийде досить концентрованим. Готові картопляники збризніть соусом або умочіть у нього і подавайте до столу гарячими.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Ювелірний дім SOVA презентує святкову колекцію прикрас, натхнену...


Читайте також
Популярні матеріали