Печиво з цільнозернового борошна
Універсальний варіант і для дорослих, і для маленьких дітей.
Для приготування пісного десерту взяти:
240 г цільнозернового борошна;
¼ ч. л. порошку для випічки;
¼ ч. л. соди;
¼ ч. л. солі;
1 ст. л. меду;
0,5 ст. води;
3 ст. л. оливкової олії (можна взяти олію волоського горіха, або з гарбузового насіння).
Змішати сухі інгредієнти, додати вологі. Перемішати до однорідності. Можна додати обсмажені вівсяні пластівці, подрібнені горіхи, козинаки, цедру цитрусових, ізюм, мак, насіння льону — словом, все, чим вам захочеться похрумати. Дати тісту постояти 10‒15 хв. Розкачати тісто товщиною 3‒4 мм та вирізати печиво.
Випікати при 180° 10‒15 хв., встановивши деко у верхній частині духовки.
Смачного та легкого вам посту!