«Зазвичай паски печуть у середу та чистий четвер, але якщо господині не встигали, то у суботу. У їжі я люблю відчувати магію, в ароматах пасок, поки випікали, я ніби здійснив подорож назад у минуле, в дитинство до бабусі, в юність до мами та сестри, було так тепло, затишно та легко», — каже шеф кухар та волонтер «Наша Мета» Сергій Денисов.
Для того, щоб спекти паски, знадобиться:
Борошно — 1кг;
Молоко — 300мл;
Яйця — 6шт;
Вершкове масло — 300г;
Цукор — 1,5 склянки;
Дріжджі сухі — дивимося на упаковці кількість на 1 кг;
Сіль — щіпка;
Ванілін або (екстракт) — 8г;
Сухофрукти/Цукати/Цедра
Бренді/коньяк.
Приступимо до таїнства приготування пасок:
1. Робимо опару на теплому молоці, дріжджах, трохи цукру та борошна, під плівку та в тепле місце на 20 хв.
2. Відокремлюємо жовтки та білки. Жовтки змішуємо з цукром і білки збиваємо з цукром.
3. Вершкове масло топимо, цукати, сухофрукти замочуємо у бренді/коньяку, фрукти бланшируємо та натираємо цедру.
4. З`єднуємо білки з маслом і жовтками, додаємо цедру і змішуємо просіяне борошно.
5. Цукати, сухофрукти можна додати в тісто одразу або після 1 підйому.
6. Відправляємо у тепле місце на 2-3 години, тісто має піднятися у 2-3 рази, обминаємо 2 рази. Важливо! Тісто боїться протягів, відправляйте в теплу духовку вимкнену, так надійніше і не шуміть, не лякайте тісто.
7. На 3 обминку розкладаємо за формами, якщо випікаєте у залізних, то обов`язково змастіть, паперові не потрібно.
8. Відправляємо в розігріту духовку на 180-190 °C, перші 40 хв не відкриваємо, перевіряємо дерев`яною шпажкою, якщо вона суха, то наша пасочка готова.
9. Дістаємо і даємо охолонути, потім прикрашаємо.
⠀