Простий рецепт найсмачнішої окрошки

Одна з найкорисніших літніх страв за версією дієтологів

У спеку для саморегуляції організму зіркова українська дієтологиня Наталя Самойленко рекомендує розбавляти раціон холодними супами — такими як гаспачо, холодний борщ та окрошка. Дослухаємося до поради експертки та приготуємо дуже смачну й корисну окрошку.

Також запам`ятайте три золоті правила приготування окрошки, які зроблять її неперевершеною:

  1. Затирка — це ключ до ідеального смаку: жовтки, змішані із зеленню, гірчицею та сметаною, — потужне ароматне ядро цієї страви.
  2. Рідину вибирайте залежно від ваших уподобань: квас дає більш традиційний смак, кефір — м`якший, кисліший.
  3. Зберігайте компоненти окрошки порізно (нарізку, рідину, затирку) до подачі: так збережуться текстури та свіжість.

Літні супи: гаспачо, окрошка, таратор

Простий рецепт окрошки

Інгредієнти (на 4-6 порцій)

Тверді компоненти: 3 картоплини (відварені та охолоджені)

3 яйця (варені круто, білки та жовтки розділяються)

3-4 огірки

6-8 редисок, дрібно нарізаних

225 г м`яса: шинка, варена курка або ковбаса

1 пучок свіжого кропу

3-4 стебла зеленої цибулі

Аромапаста (затирка):

3 жовтки 

2 ст. л. сметани

1 ч. л. діжонської гірчиці

сіль і перець на смак

Рідина (на вибір):

Квас, кефір або їх поєднання

При використанні кефіру додавайте трохи газованої води або мінералки

Лимонний сік за бажанням (особливо якщо замість квасу ви взяли воду)

Приготування окрошки:

  1. Відваріть картоплю і яйця (яйця — 10-11 хвилин), охолодіть у воді.
  2. Розділіть яйця, білки наріжте маленькими кубиками, жовтки відкладіть.
  3. Поріжте дрібно огірки, редис, м`ясо і зелень.
  4. Приготуйте затирку: з`єднайте жовтки з кропом, гірчицею, сметаною, сіллю, перцем і перемішайте до пастоподібної текстури.
  5. Розкладіть рівномірно тверді компоненти по тарілках.
  6. Пам`ятайте: холодна окрошка смакує набагато краще, тому охолоджуйте перед подачею!
  7. Додайте в тарілки рідину на ваш вибір: охолоджений квас або кефір + холодна газована вода (1:1) + за бажанням лимон.
  8. Подача: покладіть у тарілки трохи затирки та, за бажання, лід і сметану.

Реклама

Популярні матеріали

8 найкращих сонцезахисних кремів, флюїдів та спреїв


Місячний календар стрижок на липень 2025 року


Aromateque представляє новий аромат від Maison Francis...


Читайте також
Популярні матеріали